Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Поклон пакетићи за децу у Вуковару
ХУМАНА АКЦИЈА РЕПУБЛИКЕ И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Поклон пакетићи за децу у Вуковару

Као што је то пре неколико дана најављено, хуманитарном акцијом Мачванског управног округа, локалних самоуправа и Месне заједнице “Баир” Шабац, прикупљени су пакетићи одвежени су у уторак у Београд, како би дипломатским путем били допремљени у Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару. Намера свих који су у овој активноси учествовали је да у овој тешкој години обрадујемо српску децу у Заједничком већу општина у Вуковару /Република Хрватска/.

У хуманитарној акцији, која је организована у сарадњи надлежних органа Републике Србије, локалних самоуправа Мачванског управог округа, Месне заједнице “Баир” Шабац и Заједнице већа општина у Вуковару прикупљено је 290 пакетића.

Координатор хуманитарне акције је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. Ову активност помогли су градоначелник Лознице, председници општина Крупањ, Мали Зворник, Љубовија, Богатић, Владимирци и Месна заједница “Баир” Шабац.

Велику помоћ у транспорту пакетића до Београда дао је Душан Станковић, власник Предузећа “Младост текстил” из Шапца.

за децу вуковара скупљено 290 пакетића


Овим путем свим дародавцима захваљујемо на хуманом гесту, као и нашем суграђанину Душану Станковићу који је пакетиће превезао до Београда.

Намера нам је да подстакнемо и друге привредне субјекте и хумане људе да се одазову сличним акцијама, које ће Мачвански управни округ у наредном периоду реализовати. Брига о Србима ван граница Републике Србије, а посебно о младим нараштајима, трајног је катрактера и ми ћемо је убудуће доследно спроводити.

О самом догађају уручења поклона у Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару, јавност ће бити накнадно обавештена.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa