Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Надлежне службе  у приправности
Град Шабац спреман за зимску сезону

Надлежне службе у приправности

Предузеће „Југокоп-Подриње“ спремно за зимско одржавање саобраћајница. На распoлагању 12 возила и обучени радници. Град обезбедио довољне количине соли за путеве. Безбедност учесника у саобраћају приоритет
Шабачко предузеће „Југокоп-Подриње“ спремно је за предстојећу зимску сезону, истакнуто је током редовне провере возила и механизације предвиђене за одржавање саобраћајница на подручју града Шапца.

У припремљеност и приправност надлежних служби уверио се и градоначелник др Александар Пајић приликом радне посете поменутом предузећу и након разговора са руководством и запосленима.

-Желео сам да видим спремност „Југкоп-Подриња“ за одржавање градских и сеоских путева на територији града Шапца. Уверио сам се да је оно што сам видео заиста добро и да је служба спремна. Надамо се да неће имати много посла у наредном периоду, односно да неће бити превише падавина и да ће службе деловати на време. Сигуран сам да ће са добром механизацијом коју поседују одговорити на све задатке који ће бити пред њима. Такође, надам се да ће и наши суграђани бити задовољни услугом и да ће путеви на територији града бити чисти, а самим тим и безбедни - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.



Из „Јукоп-Подриња“ наводе да је 12 возила предвиђено за ову намену, те да ће њихове активности зависити од временских прилика и у договору са градским службама како би благовремено реаговали. Обезбеђене су и довољне количине неопходног материјала за одржавање коловоза у зимским условима.

-Ангажовани смо од стране града за зимско одржавање путева, како градских саобраћајница и улица, тако и сеоских путева, што смо чинили и у претходих пет година. Планирано је да 12 возила са раоницима за чишћење снега и посипачима за со буде на располагању. Град је обезбедио неопходне количине соли, те на склaдишту тренутно имамо 280 тона соли и неопходну количину каменог материјала. Механизација и запослени су спремни, а интервенције ће бити по налогу градских служби - навео је Бобан Јанковић директор „Југокоп-Подриња“.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa