Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Интензиван рад  током два и по месеца
ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА ЧЕЛНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Интензиван рад током два и по месеца

Најважнији документ који треба да се донесе у једној години, а који опредељује целу следећу годину, а то је буџет за 2021. годину, донет је у законском року. Оно што није добро је то да у парламенту немамо одборнике опозиције. Ми смо их позивали да дођу у парламент. То је место где треба да се води дијалог и сучељавају мишљења, али и да би локална самоуправа радила боље и доносила квалитетније одлуке
Председник Скупштине Града Шапца, Немања Пајић, са својим сарадницима, одржао је у понедељак конференцију за медије на којој су говорили о раду Скупштине у овом сазиву у претходној години. Међу укупно 90 усвојених тачака издваја се буџет за 2021. годину.

-До сада је, у овом сазиву Скупштине Града Шапца, одржано пет седница, од чега су четири биле редовне, а једна хитна. Одборници су на њима усвојили укупно 90 тачака дневног реда. Истиче се четврта седница, одржана 11. децембра, на којој је разматрано и усвојено 38 тачака, навела је Ивана Мићовић, секретар Скупштине Града.

Заменик председника Скупштине др Бранко Вујковић рекао је да су Шапчани поред борбе са епидемијом учествовали и у борби за будућност и истину. Истакао је да нови скупштински сазив ради у специфичним словима.

-Мораћемо и у наредном периоду да консултујемо епидемиологе да бисмо знали у којим условима можемо да одржимо Скупштину, како би сви учесници били безбедни. Биће важно да убудуће и одборници који не чине локалну власт буду присутни на седницама Скупштине, зато што они представљају грађане који су им дали поверење и који очекују да се њихов глас чује у Скупштини, рекао је др Вујковић и апеловао на суграђане да празнике дочекају у кругу својих породица.

Немања Пајић је навео да се више седница Скупштине Града прошле године одржало у ванредној него у редовној ситуацији. Као специфичност за Шабац је издвојио изборни процес који је трајао јако дуго. Рад Скупштине оценио је као интензиван.

-Нову локалну власт и Скупштину смо формирали пред крај године. На конститутивној, али и на наредним седницама су се осетиле последице оваквог изборног процеса и тога што Скупштина није заседала дужи временски период. Све теме важне за функционисање Града су дошле на дневни ред и зато смо имали у непуна два месеца пет седница. Донели смо политичку стабилност пред сам крај године у наш град. Урађена је и финансијска консолидација, тако да смо ову годину завршили са благим суфицитом, а пројекција је била да треба да буде око 300 милиона динара минуса у буџету. Најважнији документ који треба да се донесе у једној години, а који опредељује целу следећу годину, а то је буџет за 2021. годину, донет је у законском року. Оно што није добро је то да у парламенту немамо одборнике опозиције. Ми смо их позивали да дођу у парламент. То је место где треба да се води дијалог и сучељавају мишљења, али и да би локална самоуправа радила боље и доносила квалитетније одлуке. Жао ми је што се део опозиције определио за ванпарламентарно деловање, рекао је Немања Пајић.

Поред буџета на ових пет седница именована је извршна власт, донета бројна кадровска решења, усвојено је неколико стратешких докумената.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa