Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Млади ватерполисти „Шапца“ и руководство клуба у Градској кући

Пријем за непобедиве шампионе

Без порза од првог такмичења. Доминација каква је незапамћена у Србији. Прва генерација у потпуности стасала на Градском безну. Изградња спортиста и личности. Образовање пре свега. Ускоро отворени олимпијски базен у Шапцу
Шабачки ватерполисти рођени 2008. године од првог такмичења на коме су наступили 2019. године не знају за пораз. Двоструки шампиони Србије од претходног викенда су и двоструки освајачи Купа Србије уз рекордну гол разлику кроз целокупан овосезонски циклус 270:20. Оваква доминација је до сада непозната у млађим категоријама српског ватерпола.

Млади, велики шампиони
-Велика је част бити капитен овакве екипе, част је бити са овим момцима, мојим другарима и заједно остваривати овакве резултате. Бодримо једни друге, на тренинзима, још више на утакмицама, међусобно смо једни другима највећа подршка. Наша снага је тимски рад. Сви заједно тренирамо пет или шест година, већ осам медаља имамо заједно, желимо да наставимо низ - жели капитен екипе Андреј Мићић.
-Тренутно не знамо за пораз, а разлог томе су добри услови, напорни тренинзи, лети тренирамо два пута дневно. Атмосфера је одлична, сви смо као браћа. Помажемо једни друге, бодримо, већина нас су ослични ђаци - истакао је Лука Урошевић
-Победили смо сваку утакмицу, поносни смо на све резултате које смо постигли. Тренирам шест година, волим да пливам, то је здравље, а ватерполо је за мене живот - наглашава Стефан Бугарчић.


"Глас Подриња"


-Све то је “последица” изузетног рада, принципа по коме лети тренирају и два пута дневно, система где се негују дисциплина, преданост, гради добра атмосфера и инсистира на вредности у и ван базена. Верујем да ће бар неки постати велики ватерполисти, али знам да ће сви, не само из ове генерације, него и сви из свих млађих категорија Ватерполо клуба “Шабац” постати добри, вредни, образовани људи, јер је то најважније и на томе увек инсистирамо - истакао је председник клуба Ненад Живановић и додао да је за кратко време шабачки ватерполо постао водећи по бројности деце у школи, близу 400, али и међу водећима по стручном раду.
-Током претходне године, од пет млађих узрасних категорија, ВК “Шабац” је имао три које су се позиционирале међу освајаче медаља на националном нивоу. Уз сениоре који су шампиони државе, млађе категорије настављају њиховим стопама и верујем да ћемо једног дана бити препознатљиви у ватерполу као што је некада био Ватерполо клуб “Партизан”.
Мале шампионе, тренере и руководство клуба угостио је у Градској кући градоначелник Шапца др Александар Пајић. Он је истакао да је Шабац град спорта и да то у континуитету потврђује, те је и овбавеза руководства да буде поршка колективима који посебну пажњу поклањају развоју млађих категорија.
- Ови дечаци су доказали да су добар стручни рад и добри услови омогућени на шабачком базену предуслов за врхунске резултате. Сигуран сам да ће један систематичан рад какав је у Ватерполо клубу дати резултате и у јуниорској и сениорској конкуренцији, те да ове момке тек очекују врхунски резултати и репрезентативне обавезе. Град Шабац ће увек подржавати врхунске резулате у свим областима живота. Улажемо велика финансијска средства, преко 160 милиона на годишњем нивоу издвајамо за спорт - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
Градоначелник је најавио током пријема да ће Шабац наредне године добити отворени олимпијски базен.
-План је да ове године израдимо пројекат отвореног олимпијског базена, какав овај град заслужујуе, а да наредне године отпочне изградња тог базена да би овим дечацима омогућили још боље услове и сигуран сам да је време које долази време шабачког спорта и време успеха које ће све генерације спортиста имати на спортској сцени Републике Србије - додао је Пајић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa