Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
Зрно магије и поезије
Светски дан поезије и Светски дан особа са Дауновим синдромом

Зрно магије и поезије

Пролеће је, пролеће је,
радује се цео свет,
куд погледаш сунце сјаји,
а под росом блиста цвет.
Наше груди,
наше душе заталас’о овај сјај,
славуј мали сунце хвали
што је земља прави рај.
(Јован Јовановић – Змаj)
Светски дан поезије, почетак пролећа и Светски дан особа са Дауновим синдромом Библиотека шабачка обележила је у Анексу у сарадњи са Основном школом „Свети Сава“ дружењем деце са библиотекарима и књигом, уз поштовање препоручених мера заштите у времену пандемије и моментима када је писана реч нит која спаја и бодри.

-Веома смо срећни што су нам у гостима деца из ОШ „Свети Сава“, јер наша установа има лепу сарадњу са овом школом, те смо са колегиницом Александром Курдулић направили спону између библиотека. Желимо да све оно што ми поседујемо буде доступно и деци из “Светог Саве” - рекла је Александра Ердевички Томић.

Библиотека шабачка сваке године одабраном литературом поводом Светског дана поезије указује на значај читања, писања и објављивања поезије.
-Аудио снимцима, на којима су наши суграђани читали поезију Мирослава Мике Антића, скренућемо пажњу на лепоту поезије и на то колико је она важна за наше животе. Сви љубитељи овог књижевног рода моћи ће да погледају ове снимке на Youtube - каналу Библиотеке шабачке и на нашим друштвеним мрежама - додала је Александра Ердевички Томић.


Дејан и Александра, Дуња и Милан који похађају библиотечку секцију у школи „Свети Сава“, током посете шабачком храму књиге уз вођство библиотекара дружили су се са поезијом чика Јове Змаја.

-Узевши у обзир свакодневицу деце са Дауновим синдромом догађаји као што је Светски дан поезије у Библиотеци шабачкој су од изузетног значаја и доприносе унапређењу квалитета услова живота. Наша школа до 2018. године није имала своју библиотеку, а захваљујући доброј вољи грађана у акцији “Књигом до осмеха” сада броји више од 3.000 наслова. Библиотекари јесу спона између родитеља, наставника, дефектолога и деце - нагласила је библиотекарка ОШ “Свети Сава” Александра Курдулић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa