Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Тражи правду за изгубљену руку
ВЛАСТИМИР РУДИЋ КРЕНУО ПЕШКЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА

Тражи правду за изгубљену руку

Ја сам инвалид са потпуним губитком радне способности. Моје здравље је доста нарушено, а ја не могу да остварим своја права
Властимир Рудић из Јеленче кренуо је у понедељак, пешке, у Београд код председника Србије Александра Вучића. Као разлог наводи “опструкцију Болнице и комисије вештака Медицинског факултета у Новом саду” у предмету који води против Опште болнице.
Наиме, овом 55-огодишњаку након повреде на послу у ЈКП “Стари град” 2014. године ампутирана је лева рука. Рудић криви лекаре и покушава да наплати штету.
-Ја сам инвалид са потпуним губитком радне способности. Моје здравље је доста нарушено, а ја не могу да остварим своја права. Немам примедби на рад судије која поступа сада у предмету, али пошто сматрам да директор Опште болнице и лекар који ме је лечио утичу на рад вештака, крећем пешке код председника и упозоравам да, уколико ми се нешто деси у току пута, пошто имам и дијабетес, моја породица ће тужити Град Шабац за накнаду штете, навео је Рудић приликом поласка у Београд.
Општа болница “Лаза К. Лазареви” потврђује да Рудић против њих води поступак и демантују да на било који начин опструишу суђење.
-Судски процес Рудић Властимир против Опште болнице Шабац, је покренут 2016. године, у којем је Општа болница Шабац тужени. Властимир Рудић је примљен 02.06.2014. године у Службу ортопедије као хитан случај. Иницијално је хитно збринут, лечен. Дошло до раних постоперативних компликација. Конзилијум лекара донео одлуку о даљем лечењу, пацијент упознат са даљим планом лечења, што је потписом и потврдио. Отпуштен је 27.06.2014. године. Понављамо да је судски процес у току. Општа болница Шабац ни на који начин не може да опструише суђење, јер је тужена и не може да утиче на заказивање рочишта као и на дужину трајања поступка, стоји у наводима опште болнице.
Рудић истиче да неће одустати и ако буде требало чекаће и “месец дана да се председник врати из Брисела”.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa