Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
Да се врати  нормалан живот
ЗНАЧАЈ ВАКЦИНАЦИЈЕ МЛАДИХ

Да се врати нормалан живот

Канцеларија за младе Града Шапца дала је подршку вакцинацији младих од 16 до 25 година. Млади из Канцеларија и Завода за јавно здравље личним примером су показали одговорност у борби против Ковида 19 и позвали своје вршњаке да се вакцинишу.

-Верујем да ћемо ако се вакцинишемо, много брже вратити живот у нормалне токове, да можемо да идемо на летње фестивале, утакмице... Уколико се не вакцинишемо ништа од тога неће бити могуће. Све зависи само од нас. Треба да се удружимо у борби против вируса. Тиме што сам се вакцинисала заштитила сам и себе и себи блиске људе, рекла је седамнаестогодишња Бојана Ђурић из Канцеларије за младе.

Наташа Арсовић из Завода за јавно здравље истиче да је ова установа активна у борби против Ковида од почетка. Верује да су кроз све акције које су спроводили подстакли доста грађана да се вакцинишу.



-Млади треба да се вакцинишу како би сачували и своје, али и здравље својих укућана, пријатеља... Тако ћемо вратити нормалан живот. То ће нам омогућити да поново излазимо, путујемо, као и повратак у школе, рекла је Наташа Арсовић.

Др Драгана Радојичић, епидемиолог Завода за јавно здравље подсетила је да млади углавном имају блажу клиничку слику, али да вирус преносе на друге у околини. Навела је да је у Шапцу до сада вакцинисано 10 одсто популације млађе од 30 година.

-Очекујемо да се, захваљујући овој акцији, број вакцинисаних младих повећа. Има сигурно студената који су се вакцинисали на факултетима, а те податке немамо, тако да је тај проценат сигурно већи. Фајзерова вакцина је за све старије од 16 година, а остале су за старије од 18 година, док горње старосне границе нема. Млади у Шапцу су се вакцинисали вакцинама свих произвођача, али су се највише опредељивали за Фајзерову, навела је др Радојичић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa