Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
Канализација и гасификација у приоритету Општине
ВИТАЛНИ ПРОЈЕКТИ И ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА ОДБОРНИКА СКУПШТИНЕ
ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Канализација и гасификација у приоритету Општине

Председник Србије Александар Вучић у Програму развоја Србије до 2025. године уврстио завршетак послова око изградње канализационе мреже у овој локалној самоуправи. Одборници општинског парламента подржали Програм гасификације насеља и Одлуку о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске ефикасности
За ефикасан и брз искорак општине Богатић у „породицу“ развијених и атрактивних средина за улагање капитала, од изузетног значаја је најава председника Србије Александра Вучића да у приоритет стави ову локалну самоуправу за наставак и завршетак послова око канализационе мреже. Овоме треба додати и одлуку одборника Скупштине општине Богатић, на недавно одржаном 10 по реду скупштинском заседању о усвајању Програма гасификације насеља на територији општине Богатић и предлога Одлуке о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске ефикасности. Ту је по значају сигурно и усвајање Правилника о суфинансирању мера енергетске ефикасности.

Све поменуто, веома добро је уочио и заменик председника општине Богатић Теодор Теодоровић, наглашавајући потребу за још ефикаснијим и бржим радом, што би скупа овој локалној самоуправи обезбедило примамљивији простор за инвестирање. Крајни циљ је већа запосленост и бољи живот грађана.

-Ради се о животним потребама људи. На једној страни је профит инвеститора, а на другој свестраније задовољавање потреба наших грађана, што скупа обезбеђује опстанак на овим просторима, коментарише Теодоровић на поменутој седници општинског парламента и додаје да инвеститори бирају место где за њих постоје најбољи радни услови, у шта наравно спада и комплетна комунална инфраструктура, а пре свега решено питање водовода и канализације.

По значају у исту раван се ставља енергетска ефикасност.

Вредан импулс овом делу Мачве дат је и недавном посетом потпредседнице Владе Србије и министарке за рударство и енергетику проф. др Зоране Михајловић општини Богатић. Осим разгледања и истицања Мачванског топловода, на врелу воду, првог овакве врсте у Србији висока гошћа је покренула и питање енергетске ефикасности са потребом веће заштите и очувања здраве природне околине. У том погледу гасификација се намеће као неизоставно решење. Појединачно прикључење домаћинстава на будући гасовод, коштало би грађане између 600 и 700 евра, процењује заменик председника општине Теодор Теодоровић, а на исти се могу прикључити и привредни субјекти.

Општина је за финансијску подршку домаћинствима у процесу енергетске ефикасности определила два милиона динара. Суфинансираће и мере енергетске ефикасности на основу Правилника о истом који је између осталог усвојен на помињаној седници Скупштине.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa