Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
Најлепши мотори и најбоља рок журка
МОТО СКУП 16, 17. и 18. ЈУЛА НА ХИПОДРОМУ

Најлепши мотори и најбоља рок журка

Први пут на мото скупу ће наступити Забрањено пушење (сарајевско) и нова рок звезда Исак Шабановић. Поред вечерњих свирки, многи Шапчани се највише радују и дефилеу мотора кроз град, који ни ове године неће изостати
Мото скуп у организацији Мото клуба „Чивија“ ове године ће се одржати 16, 17. и 18. јула на старој локацији – Шабачком хиподрому. Уместо традиционално, последњег викенда у мају, термин је померен због епидемијске ситуације, како би се омогућила безбедност свим учесницима и посетиоцима. Скуп ће бити посвећен Дејану Исаковићу Босанцу, истакнутом члану клуба, који је у априлу изгубио битку са коронавирусом.
Први пут на мото скупу ће наступити Забрањено пушење (сарајевско) и нова рок звезда Исак Шабановић. Поред вечерњих свирки, многи Шапчани се највише радују и дефилеу мотора кроз град, који ни ове године неће изостати.
-Драго нам је што, после више од годину дана паузе, поново можемо да организујемо скуп, окупимо се и угостимо наше пријатеље из земље и иностранства и да грађанима Шапца понудимо још једну добру рок журку. Истовремено, ово ће за нас бити најтужнији скуп јер га први пут организујемо без нашег Деје Босанца. Ову прилику ћемо искористити да још једном све оне који су га познавали подстимо на њега, а оне који нису да упознамо са бар малим делом онога што је радио и био, каже Бојан Радукић из МК “Чивија”.

На почетку сваке сезоне посебно апелујемо на младе возаче да користе комплетну и квалитетну опрему, јер се она не носи због страха од казни, него служи да сачува живот


Као и увек посебна пажња посвећује се безбедности моториста у саобраћају. „Чивија“ сваку прилику користи да промовише безбедну вожњу, како са локалним Саветом за координацију послова безбедности у саобаћају, тако и са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја. Сваки мото скуп, годинама уназад, почиње кампањом „Носи кацигу“. Оно на шта чанови „Чивије“ стално апелују јесте, да је поред кациге, за возаче мотора подједнако важна и остала опрема. Своје колеге увек подсећају да није важно колико брзо, него колико дуго возе. Међутим, колико год мотористи били савесни и опрезни, често су узрок њихових незгода други возачи.
-Искусни возачи мотора знају колико је важно да буду опрезни, користе адекватну опрему и поштују саобраћајне прописе. На почетку сваке сезоне посебно апелујемо на младе возаче да користе комплетну и квалитетну опрему, јер се она не носи због страха од казни, него служи да сачува живот. Ове, као и прошле године, нисмо имали званично отварање сезоне, када дефилеом кроз град скренемо пажњу другим возачима да ће нас, са лепим временом, бити више на улицама. Они треба да знају да смо ту, да мотор много лакше од аутомобила постигне убрзање и да за нас сваки пад са мотора може бити кобан. Посебно скрећемо пажњу возачима трактора да не возе неосветљени. Наравно, апелујемо на све возаче да никада пијани не седају да возе. Надамо се да ће се и посетиоци нашег скупа, како мотористи, тако и гости који дођу аутомобилима, придржавати овога, наводи Александар Маџаревић Салер, председник Мото клуба “Чивија”.
Очекује се да ће и ове године кроз капије Шабачког хиподрома проћи више хиљада људи током одржавања мото скупа. „Чивијини“ бајкери своју хуману мисију никада не прекидају, па ће, као и увек, део средстава бити одвојен за нечије лечење.
Мото скупови које организује МК „Чивија“ чак девет пута су, од стране Мото асоцијације Србије, проглашавани за најбоље у земљи.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa