Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
Добре навике се негују од малих ногу
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕЋЕНА ЗДРАВОЈ ХРАНИ У ШКОЛАМА

Добре навике се негују од малих ногу

Градоначелник Шапца др Александар Пајић заједно са градоначелником Лознице Видојем Петровићем и градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем, присуствовао је конференцији ,,Здрава храна у школама - искуства у Србији и нордијским земљама“ која је одржана у Образовном центру у Тршићу. Конференцију су отворили др Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање и амбасадори нордијских земаља у Београду.

Градоначелник Пајић истакао је да ће Град Шабац подржати овакве пројекте и спроводити их у школама.
,,Циљ овог пројкта, који спроводе амбасаде нордијских земаља у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, је како на основу примера добре праксе исхране у нордијским земљама, то да применимо и на школе у нашој земљи. Пројекат тежи подизању свести код родитеља, ученика, наставника и доносилаца одлука о важности здраве исхране и одрживог развоја. Такође, има за циљ да подстакне децу у припреми здравих школских оброка. Знамо да здрава исхрана и здраве навике започињу од малих ногу.

Време основне школе је период када се деца интензивно развијају и важно је посветити пажњу њиховој исхрани. Усвајање свести о значају здраве исхране и активног живота, омогућава ученицима да развијају своје физичке и менталне способности.

Град Шабац активно ће учествовати и подржати овакве пројекте и спроводити их у школама“, рекао је градоначелник Пајић.
Кабинет градоначелника Шапца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa