Инфо

8. јул 2021.8. јул 2021.
„Џелат“ пред иступањем
РУКОМЕТ: АРКУС ЛИГА

„Џелат“ пред иступањем

Шабачка „Металопластика“ ће у наредној сезони играти на домаћој сцени, у Супер лиги и Купу, има опцију наступа на европском нивоу, али још увек није познато да ли ће конкуренцију у лиги чинити 13 или 15 екипа, јер је све извесније да ће „џелат“ Шапчана претходне сезоне, нишки „Железничар“ иступити из елитног националног такмичења.

Тим који је три пута у пет мечева савладао Шапчане претходне сезоне, а само једном изгубио од „плавих“ налази се пред финансијским колапсом. Тренер Ђорђе Теодоровић је напустио клупу и преузео Раднички, док је клуб напустило и десет првотомаца, носилаца игре. Ситуација у клубу је омогућила Дубочици да се појача са четири одлична играча (Коцић, Спасић, Павловић, Анђелковић), Партизан са два, а Немања Миловановић је нови играч Металопластике. Недавно су оставке поднели и руководиоци клуба. Треба подсетити да је Железничар био ван такмичења у сезони 2016/17, а потом у 2017/18. поново играо Супер лигу и изгубио титулу поразом у Шапцу у последњем колу плеј офа.



Упитан је и наступ Мокре Горе. Они су изборили повратак међу А лигаше, стабилнији су од Нишлија, но жеља да буду домаћини у Зубином Потоку је кочница, јер је ЕХФ признао тзв. државу Косово и не дозвољава шампионат Србије на територији друге чланице. Свакако ће лига бити подељена у две групе по осам екипа. У случају да 16 екипа партиципира, четири ће у нижи ранг, но уколико Железничар и Мокра Гора иступе, неће бити попуњавања места, већ ће 14 клубова наступати, а два бити елиминисана на крају сезоне у Супер Б лигу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa