Инфо

19. август 2021.19. авг 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Нови Етно-комплекс надомак Шапца

Чича Јанко чува традицију

Етно-село на најбољи начин чува сећање на живот у прошлости, културу и локалне обичаје. Далеко од буке и градске гужве налазе се врата традиционалног српског огњишта нашег поднебља. Чича Јанкова колеба, у свој својој сеоској раскоши и руралном стилу, са неколико нивоа
Наша земља богата је традицијом а Етно-ресторани на прави начин исказују љубав према Српској култури и обичајима. Дрвене греде, ћилими, креденци, камин су управо оно што оваквим местима даје магију и ни једног посетиоца не остављају равнодушним.
Етно-село на најбољи начин чува сећање на живот у прошлости, културу и локалне обичаје на коме се налази. Савршену комбинацију аутентичног традиционалног амбијента Мачве, Поцерине, Посавотамнаве, уз многобројне активности пронаћи ћете у Етно-комплексу „Јанкова прича“, који се налази на само неколико километара од Шапца, на самом улазу у атар села Богосавац, одмах иза Шумског газдинства „Мали Забран“.

Комплекс се састоји из туристички-угоститељског и спортско-рекреативног дела. Обезбеђени су садржаји који омогућавају да цела породица ужива у њима


Далеко од буке и градске гужве налазе се врата традиционалног српског огњишта нашег поднебља и „колебе“ која нам отвара чича Јанко са манирима „Малог Париза“ и чивијашким духом.
Овај традиционални комплекс је оаза мира која омогућава опуштање и уживање у нетакнутом месту окруженом природом која узвраћа позитивну енергију.
На самом уласку у етно комплекс, налази се ресторан “Чича Јанкова колеба”, у свој својој сеоској раскоши и руралном стилу, са неколико нивоа, одвојених галерија, сепареа, где сваки од њих прича своју посебну причу, исликану старим сликама сеоског живота, коју сваки гост доживљава на само себи својствен начин, креиран још у раном детињству. Ту је и простор са локалном кухињом, домаћим производима и традиционалним специјалитетима у којим ће разни сеоски укуси употпунити вашу импресију.

"Глас Подриња"


Поред стила, оно што је синоним за оваква места је разноврсна трпеза и храна богатог укуса. „Чича Јанкова колеба“ нуди мени богат старим јелима проверених рецепата, али и све врсте сача по чему су препознатљиви. Ово је једино место где се старији могу подсетити давно заборављених јела а млађи упознати са њима. Како би били сигурни у квалитет свих производа које користе, сарађују са локалним призвођачима код којих набављају искључиво домаће и природне производе.
Особље ресторана ће вас дочекати у ношњи извеженој српским мотивима овог краја. Јединствен амбијент изграђен у традиционалном стилу и аутентичном ентеријеру, који поседује и зимску терасу, са поставкама које сведоче о начину живљења наших предака, употпуниће сва ваша чула. Оаза одмора уз прастару воденицу и језеро са млином савршено је место где ћете моћи да се вратите у прошлост, а нетакнута природа бајковитог пејзажа у овом Етно-комплексу пружа осећај спокоја и задовољства.
Комплекс се састоји из туристички-угоститељског и спортско-рекреативног дела. Обезбеђени су садржаји који омогућавају да цела породица ужива у њима.
Понији, магарица Меги, пар паунова, гусани, патке, животиње су које су вековима традиционално гајене у нашим селима, а сада представљају својеврсни мини зооврт. Сигурно ће се највише допасти најмлађима, а за њих ће ускоро ту бити и зип лајн, одбојка на песку и остале активности које ово место чине посебним.

"Глас Подриња"


Сувенирница са домаћим локалним производима и демонстративна задруга са ковачницом се још завршавају и приближиће вам некадашњи живот Поцерског села, а децу едуковати у традиционалном српском духу. Гости ће овде моћи и да купе и понесу кући нешто од домаћих производа вредних домаћица овог краја. Уз џемове, слатка и сухомеснате производе најбоље иду домаћи сокови и домаћа ракија.
За госте је обезбеђено 45 паркинг места, а да лако стигну до „Јанкове приче“ потрудили су се домаћини који су пут обележили путоказима.
Газдинство садржи, поред уобичајених сеоских помоћних објеката, 10-ак вајата, бунгалова. Квалитетне смештајне јединице направљене су од аутентичног материјала и рукотворина етно-тима. Некадашње магазе постале су сведочанство духа једног времена. Своја буђења ћете оплеменити погледом на природно пространство и шуму. Здрава пијаћа вода и бунар у оквиру комплекса унеће освежење уз романтичне заласке сунца карактеристичне за овај крај Поцерине.
Дух српске сеоске архитектуре прилагођен потребама савременог живота осликан у Етно-комплексу „Јанкова прича“ у потпуности дочарава особености живота мештана у стара добра времена.
Очување српске историје и сеоске архитектуре, као и оплемењивање локалне заједнице били су основни мотиви власника за изградњу Етно-комплекса „Јанкова прича“ и Етно-ресторана „Јанкова колеба“.
„Сачувајмо српско село од заборава“, речи су уз које нас чича Јанко испраћа а магија овог места чини овај обилазак јединственим.
Ж.П/М.М

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa