19. avgust 2021.19. avg 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Novi Etno-kompleks nadomak Šapca

Čiča Janko čuva tradiciju

Etno-selo na najbolji način čuva sećanje na život u prošlosti, kulturu i lokalne običaje. Daleko od buke i gradske gužve nalaze se vrata tradicionalnog srpskog ognjišta našeg podneblja. Čiča Jankova koleba, u svoj svojoj seoskoj raskoši i ruralnom stilu, sa nekoliko nivoa
Naša zemlja bogata je tradicijom a Etno-restorani na pravi način iskazuju ljubav prema Srpskoj kulturi i običajima. Drvene grede, ćilimi, kredenci, kamin su upravo ono što ovakvim mestima daje magiju i ni jednog posetioca ne ostavljaju ravnodušnim.
Etno-selo na najbolji način čuva sećanje na život u prošlosti, kulturu i lokalne običaje na kome se nalazi. Savršenu kombinaciju autentičnog tradicionalnog ambijenta Mačve, Pocerine, Posavotamnave, uz mnogobrojne aktivnosti pronaći ćete u Etno-kompleksu „Jankova priča“, koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od Šapca, na samom ulazu u atar sela Bogosavac, odmah iza Šumskog gazdinstva „Mali Zabran“.

Kompleks se sastoji iz turistički-ugostiteljskog i sportsko-rekreativnog dela. Obezbeđeni su sadržaji koji omogućavaju da cela porodica uživa u njima


Daleko od buke i gradske gužve nalaze se vrata tradicionalnog srpskog ognjišta našeg podneblja i „kolebe“ koja nam otvara čiča Janko sa manirima „Malog Pariza“ i čivijaškim duhom.
Ovaj tradicionalni kompleks je oaza mira koja omogućava opuštanje i uživanje u netaknutom mestu okruženom prirodom koja uzvraća pozitivnu energiju.
Na samom ulasku u etno kompleks, nalazi se restoran “Čiča Jankova koleba”, u svoj svojoj seoskoj raskoši i ruralnom stilu, sa nekoliko nivoa, odvojenih galerija, separea, gde svaki od njih priča svoju posebnu priču, islikanu starim slikama seoskog života, koju svaki gost doživljava na samo sebi svojstven način, kreiran još u ranom detinjstvu. Tu je i prostor sa lokalnom kuhinjom, domaćim proizvodima i tradicionalnim specijalitetima u kojim će razni seoski ukusi upotpuniti vašu impresiju.

"Glas Podrinja"


Pored stila, ono što je sinonim za ovakva mesta je raznovrsna trpeza i hrana bogatog ukusa. „Čiča Jankova koleba“ nudi meni bogat starim jelima proverenih recepata, ali i sve vrste sača po čemu su prepoznatljivi. Ovo je jedino mesto gde se stariji mogu podsetiti davno zaboravljenih jela a mlađi upoznati sa njima. Kako bi bili sigurni u kvalitet svih proizvoda koje koriste, sarađuju sa lokalnim prizvođačima kod kojih nabavljaju isključivo domaće i prirodne proizvode.
Osoblje restorana će vas dočekati u nošnji izveženoj srpskim motivima ovog kraja. Jedinstven ambijent izgrađen u tradicionalnom stilu i autentičnom enterijeru, koji poseduje i zimsku terasu, sa postavkama koje svedoče o načinu življenja naših predaka, upotpuniće sva vaša čula. Oaza odmora uz prastaru vodenicu i jezero sa mlinom savršeno je mesto gde ćete moći da se vratite u prošlost, a netaknuta priroda bajkovitog pejzaža u ovom Etno-kompleksu pruža osećaj spokoja i zadovoljstva.
Kompleks se sastoji iz turistički-ugostiteljskog i sportsko-rekreativnog dela. Obezbeđeni su sadržaji koji omogućavaju da cela porodica uživa u njima.
Poniji, magarica Megi, par paunova, gusani, patke, životinje su koje su vekovima tradicionalno gajene u našim selima, a sada predstavljaju svojevrsni mini zoovrt. Sigurno će se najviše dopasti najmlađima, a za njih će uskoro tu biti i zip lajn, odbojka na pesku i ostale aktivnosti koje ovo mesto čine posebnim.

"Glas Podrinja"


Suvenirnica sa domaćim lokalnim proizvodima i demonstrativna zadruga sa kovačnicom se još završavaju i približiće vam nekadašnji život Pocerskog sela, a decu edukovati u tradicionalnom srpskom duhu. Gosti će ovde moći i da kupe i ponesu kući nešto od domaćih proizvoda vrednih domaćica ovog kraja. Uz džemove, slatka i suhomesnate proizvode najbolje idu domaći sokovi i domaća rakija.
Za goste je obezbeđeno 45 parking mesta, a da lako stignu do „Jankove priče“ potrudili su se domaćini koji su put obeležili putokazima.
Gazdinstvo sadrži, pored uobičajenih seoskih pomoćnih objekata, 10-ak vajata, bungalova. Kvalitetne smeštajne jedinice napravljene su od autentičnog materijala i rukotvorina etno-tima. Nekadašnje magaze postale su svedočanstvo duha jednog vremena. Svoja buđenja ćete oplemeniti pogledom na prirodno prostranstvo i šumu. Zdrava pijaća voda i bunar u okviru kompleksa uneće osveženje uz romantične zalaske sunca karakteristične za ovaj kraj Pocerine.
Duh srpske seoske arhitekture prilagođen potrebama savremenog života oslikan u Etno-kompleksu „Jankova priča“ u potpunosti dočarava osobenosti života meštana u stara dobra vremena.
Očuvanje srpske istorije i seoske arhitekture, kao i oplemenjivanje lokalne zajednice bili su osnovni motivi vlasnika za izgradnju Etno-kompleksa „Jankova priča“ i Etno-restorana „Jankova koleba“.
„Sačuvajmo srpsko selo od zaborava“, reči su uz koje nas čiča Janko ispraća a magija ovog mesta čini ovaj obilazak jedinstvenim.
Ž.P/M.M

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa