Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ДР АЛЕКСАНДАР ПАЈИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ
РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ НИСКОНАПОНСКЕ МРЕЖЕ У ДОЊОЈ РУМСКОЈ

НОРМАЛНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

Напон је био толико лош да су се сијалице сваки час гасиле. Ово нам много значи и захвални смо локалној самоуправи, Електродистрибуцији Шабац и свима који су учествовали у овом пројекту јер су нам омогућили да останемо овде и живимо нормално
Градоначелник Шапца др Александар Пајић јуче је обишао завршне радове Електродистрибуције Шабац у Доњој Румској. Урађена је нова трафо станица, више од километар 20 киловатног далековода и завршена реконструкција нисконапонске мреже. Укупна вредност радова износи 6.300.000 динара.

- Како смо рекли, нико у Шапцу неће бити заборављен. Ово је потврда да испуњавамо све што смо обећали у предизборној кампањи. Мештани, који су били потпуно заборављени, заслужују услове за 21 век. Заједно са Електродистрибуцијом Шабац, нашли смо могућност да ова домаћинства функционишу и да мештани имају нормалне услове за живот у родном селу, рекао је градоначелник Пајић.
Мештани Доње Румске имали су велике проблеме у снабдевању електричном енергијом. Јовица Марковић, отац шесторо деце, каже да је било много тешко.

- Напон је био толико лош да су се сијалице сваки час гасиле. Ово нам много значи и захвални смо локалној самоуправи, Електродистрибуцији Шабац и свима који су учествовали у овом пројекту јер су нам омогућили да останемо овде и живимо нормално.

Фото: Глас Подриња


Дотрајали стубови замењени су новим, бетонским и постављен је самоносиви кабловски склоп који омогућава квалитетно снабдевање елекричном енергијом.

- Овде годинама нису постојали услови који су својствени 21. веку. Хвала Богу, данас смо успели све да завршимо и трајно решимо њихове проблеме. Захваљујем локалној самоуправи и Месној заједници без којих овај пројекат не би могао да се реализује када је у питању израда пројектнотехничке документације, решавање имовинских и власничких односа и све што је било неопходно да би се добила грађевинска дозвола, рекао је Дејан Јовановић, директор Електродистрибуције Шабац и додао да Електродистрибуција наставља радове и у другим местима - Тренутно завршавамо радове у Дреновцу, Шипурским ливадама, а у току је израда пројектнотехничке документације за 11 нисконапонских мрежа у церском подручју.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa