Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
фото: bhrt.ba

фото: bhrt.ba

ФУДБАЛ

Регионална лига

УЕФА пружа подршку Регионалној лиги, али не оној на коју прво помислимо када чујемо тај назив. Уместо клубова из бивше државе и лиге по угледу на Прву савезну из неких давних деценија, у току је израда пројекта за формирање регионалне лиге са клубовима из: Мађарске, Румуније, Чешке и Србије. Мађари су дали предлог, Румунија и Чешка подржале, став Србије још није познат.

Уколико заживи, ово би било прво такмичење регионалног типа у Европи, свакако конципирано да не утиче на обевезе клубова у националном шампионату, европским такмичењима, не би угрожавало пласмане у еврокупове, а још се утврђује систем финнансијске потпоре учесницима, права, обавезе и евентуална пролазнност у неко од европских такмичења.



Предвиђено је да Лига има 16 екипа, а хипотетички, ако би мерило било пласман, ову сезону би играли: Ференцварош, Академија Пушкаш, Видеотон, Пакси, Славија Праг, Спарта Праг, Јаблонец, Словачко, Клуж, Стеауа, Крајова, Сепси, Ц. Звезда, Партизан, Војводина и Чукарички. Нешто старији љубитељи фудбала ће рећи да недостају: Ујпешт, Хонвед, МТК, Плзен, Слован, Динамо Букурешт, можда Раднички Ниш, ОФК Београд за пуну носталгију, али је садашњост другачија од прошлости.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa