Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ЧЕТВРТА ФИЈАКЕРИЈАДА У ДРЕНОВЦУ

Неговање шарма прошлости

Манифестацију је изродила дугогодишња и искрена љубав и поштовање према коњима, њиховим власницима и фијакерима, некада незаменљивом и луксузном превозном средству
Прошле недеље на фудбалском игралишту домаћег „Партизана“ у Дреновцу, одржана је четврта по реду „Дреновачка фијакеријада“. Манифестацију је изродила дугогодишња и искрена љубав и поштовање према коњима, њиховим власницима и фијакерима, некада незаменљивом и луксузном превозном средству.

Фото: Глас Подриња


У присуству већег броја посматрача, посебно заљубљеника у коњички спорт, манифестацију је отворио помоћник министра за пољопривреду Александар Богићевић наглашавајући потребу већег давања значаја традицији и уједињењу свих коњичких удружења, што ће министарство пољопривреде у целини подржати.
Потом се присутнима обратио градоначелник Шапца др Александар Пајић изражавајући задовољство за ову манифестацију која годинама доприноси афирмацији велике љубави овдашњих људи према коњима.
- Посебно ми је задовољство што овде видим доста учесника из других крајева наше земље. Потребна нам је потврда неговања шарма прошлости и романтике и то град подржава. Верујем да у нама задовољство буди слика раздраганих фијакериста и могућност да се овим превозним средствима провозају стари и млади, поручио је Пајић.

Фото: Глас Подриња


Са бине, где је изведен и пригодан културно уметнички програм присутне је поздравио и Драган Шобић Мута из Дреновца, испред организационог одбора манифестације пожелевши свима лепу забаву и дружење.
Овдашњи мештанин, који дуго живи у Београду али не заборавља на родно село, генерал Драган Аврић каже да се баш ове године навршава 640 година од када се у Раваничкој повељи кнеза Лазара из 1381. године помиње Дреновац, односно Дреновци као предходно насеље које је припадало ондашњој жупи Битва и које је Свети кнез Лазар приложио својој задужбини манастиру Раваница.
У ту част он је на овој манифестацији промовисао предлог заставе и грба Дреновца у нади да ће се наћи начина за достојно обележавање овог вредног јубилеја.
Весело расположење поводом фијакеријаде дуго је потрајало, а осим параде фијакера на игралишту, фијакеристи су се прошетали улицама овог села, изазвавши тако посебну пажњу мештана. Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa