Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Свима за пример
Писма читалаца

Свима за пример

Има једна изрека, мислим да је то рекао Јован Јовановић Змај, свуде где нађеш згодно место ти дрво посади. Станари зграде на Тргу ђачког батаљона, преко пута “Точкоње”, нашли су то “згодно место” и на најбољи начин улепшали зелени простор испред своје зграде па је сада лепо и за зграду и за Шабац. Они већ десетак година зелени простор испред своје зграде улепшавају тиме што сваке године засађују и одржавају разно цвеће и допуњују га разним апликацијама излагањем неких старих предмета из домаћинства, тако да је то веома интересантно и пријатно за гледање.

Многи грађани у пролазу застају испред ове зграде да се диве овако лепо уређеном простору испред зграде. Да само напоменемо – оваквог “згодног” простора у Шапцу има скоро испред сваке веће стамбене зграде, само, изгледа, у многим зградама нема иницијатора за лепши изглед свог животног простора.
Станари ове зграде, због своје скромности, не истичу појединачно ниједног станара, кажу свако је дао свој допринос колико је могао да нам све изгледа овако лепо.

Нека ова зграда, а највише њени станари, служе за пример свим зградама, односно станарима у Шапцу, а ово нека буде уједно и позив свима да следе пример зграде са Трга ђачког батаљона.
У неко време уназад у Шапцу је било јавно такмичење за најлепши балкон. Ту акцију пратила су и средства информисања, па је заиста Шабац био сав у цвећу. Зашто се тако нешто неби наставило па да Шабац буде не само прва варош у Србији него и град у цвећу и зеленилу.
Стеван Стојановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa