Инфо

2. децембар 2021.2. дец 2021.
“Братољуб”
ОТВОРЕН МОСТ

“Братољуб”

Изградња “Братољуба”, који спаја Републику Србију и Босну и Херцеговину између Љубовије и Братунца трајала је од октобра 2015. године до маја 2017. године. Дужина моста је 227 метара, а радове у износу од 13 милиона евра финансирала је држава Србија. Влада Републике Српске финансирала је изградњу приступне саобраћајнице до граничног прелаза. Ово је међународни гранични прелаз првог реда за промет робе која подлеже инспекцијском надзору и први је овакве врсте у региону, са три улазне и три излазне траке, као и траке за бициклисте.
У недељу 28. новембра 2021. године званично је отворен новоизграђени мост “Братољуб”између Љубовије и Братунца, заједнички гранични прелаз и царински терминал. Мост су свечано отворили Александар Вулин министар унутрашњих послова Републике Србије и Војин Митровић министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ. Свечаности су присуствовали и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, начелник општине Братунац Срђан Ранкић, председници општина из Управног округа, представници привредног, политичког и културног живота, велики број грађана и бројни медији.

Изградња “Братољуба”, који спаја Републику Србију и Босну и Херцеговину између Љубовије и Братунца трајала је од октобра 2015.године до маја 2017. године. Дужина моста је 227 метара, а радове у износу од 13 милиона евра финансирала је држава Србија. Влада Републике Српске финансирала је изградњу приступне саобраћајнице до граничног прелаза. Ово је међународни гранични прелаз првог реда за промет робе која подлеже инспекцијском надзору и први је овакве врсте у региону, са три улазне и три излазне траке, као и траке за бициклисте.



Окупљене је у име општине Љубовија поздравио председник Милан Јовановић истичући да је ово велики дан за општине Љубовија и Братунац.
“На данашњи дан отварамо ову дивну грађевину која ће нас годинама спајати и помоћи да се економски развијамо и будемо ближи једни другима”, рекао је између осталог председник општине Милан Јовановић.

Обраћајући се присутнима Војин Митровић је нагласио да је било потребно петнаест година од идеје до реализације, а шест година од почетка до завршетка радова пројекта који је од пресудног значаја за народ овог краја,наводећи да “Овај мост спаја две обале, два народа ,две државе”.
Начелник општине Братунац, Срђан Ранкић навео је да је ово нови почетак успешних пројеката културног повезивања и свих других облика сарадње.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa