Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Фото: РК Металопластика, Најважнији део сезоне

Фото: РК Металопластика, Најважнији део сезоне

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

Први скок у Дубочицу

Почетак у Лесковцу. Реалан пласман међу прва три тима, могућност напада на једну од прве две позиције. Могућност напретка већа него код ривала. Интензиван темпо од средине фебруара
Металопластика плеј оф почиње гостовањем у Лесковцу, против екипе Дубочице. Жреб организован у Тршићу у првом колу је упарио две другопласиране екипе својих група. Истовремено, у првом колу ће снаге одмерити и првопласирани тимови А и Б групе, Војводина и Партизан. Плеј оф почиње 12/13. фебруара.

У другом колу Шапчани дочекују Динамо, познатог ривала којег су већ два пута савладали ове сезоне, потом следи дупли дерби програм. Најпре гостовање у Новом Саду, нови покушај да се велики ривал и први фаворти за титулу савлада, а онда дерби против Партизана у Шапцу. Београђани су имали много лакши посао у својој групи у односу на ривале из друге групе, но на почетку сезоне су прокламовали шампионске амбиције и тек ће плеј оф бити реална слика њихове снаге.

Два везана гостовања су у Костолцу и Аранђеловцу, у петом и шестом колу против екипа које декларативно истичу да су свој циљ за ову сезону већ остварили, но у растерећености виде своју шансу да направе неко изненађење и за крај полусезоне у плеј офу дуелом против Радничког на свом паркету. Крагујевчани су уз Војводину једини тим који није Металопластика ниједном савладала ове сезоне и на неки начин су дужници Шапчана.

Фото: РК Металопластика, М. Кажић


-Војводина и Партизан су проглашени највећим фаворитима и најозбиљнијим ривалима у борби за титулу. Верујем у тим који имамо, уз избалансираност на свим позицијама и могућност напретка и развоја већу у односу на противнике. Препуштамо улогу фаворита, али сматрам да можемо да нападнемо једну од прве две позиције – рекао је директор Металопластике Славиша Стојиновић.

Иако говоримо фактички о полусезони, значајне паузе неће бити, већ после гостовања Крагујевчана почиње други круг, истим редоследом уз измену домаћинства.

-Нико нам не може забранити да сањамо нешто велико попут титуле. Наравно, уз сан да у том правцу размишљамо и напорно радимо. Реалан пласман је међу прва три тима, но иако смо три пута поражени од Војводине, били смо равноправни већи део меча и уверен сам да можемо да се носимо са њима. Партизан је снажан, али нисмо играли међусобно да би имали представу о односу снага наша два тима. Као клуб увек тежимо највишем и победа је у мислима у сваком дуелу – истакао је тренер Миодраг Кажић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa