Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
ЈУБИЛЕЈ

Златна свадба Борисава и Споменке Гајић

Споменка и Борисав напунили су 60 година срећног и складног брака, те исти прослављају заједно са својим потомцима: сином Драганом, снахом Татјаном и унукама Маријом и Наташом.
Бора и Споменка су се упознали 1946. године у Драгинцу. Он је уписао први разред Ниже гимназије, коју је похађао као прва генерација, а она први разред основне школе.

Бора је живео у Доњој Бадањи и сваки дан је долазио на наставу у Драгинац, пешке прелазећи 7 километара у једном смеру.

Борисав Гајић, Фото: приватна архива


Још тада, он као момчић од 12 година, а она као девојчица од 8 година су се често за време ђачких одмора сретали. Бори се још тада родила љубав-дечја љубав. Године су пролазиле. Он по завршетку Ниже гимназије одлази у Шабац, завршава Државну трговачку академију, одлази у војску али су стално у међусобном контакту. Она одлази у Лозницу где завршава Економску средњу школу. Веза се није прекидала, само су писма ишла тамо и амо која се, добар део и данас налазе у животу.

Споменка Гајић, Фото: приватна архива


По завршетку средњих школа обоје смо се запослили и уз рад смо завршили више школе. И ако смо живели у два града, стално смо били у вези (што сада то стално младеж употребљава).

На време смо увидели да је сада моменат да се узмемо, и без икакве церемоније ја њу упитах а она одмах пристаде.

Сада смо обоје у деветој деценији живота, па се често питамо, кад пре прође 60 година. Живимо срећно и задовољно. У браку је било малих осцилација које смо заједнички повољно решавали. Остали смо ментално и физички здрави. Син, снаја и унуке нас “гледају” те смо презадовољни. Спома и ја се молимо Богу и желимо да се и наше унуке срећно удају, добију децу и дуго сви срећно поживе.
Споменка и Борисав

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa