Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Чивијаши на јубиларном походу
Шабачки планинари у походу Пјеновац 2022

Чивијаши на јубиларном походу

Шабачки планинари кренули су недавно пут Власенице, на једну од најмасовнијих акција у региону, „Поход на Пјеновац 2022“, коју већ традицонално организују наши пријатељи из Планинарско-смучарског друштва „АЦЕР“ из Власенице, уз помоћ Туристичке организације Власеница.

Ове године организована је 50. Јубиларна акција са око 1000 планинара из региоана.

Први поход у Пјеновац, одржан је 1972. године под називом “Меморијал Славише Вајнера Чиче”, а на иницијативу Драгомира Челиковића, првог предсједника ПД “Јавор” из Власенице.

У походу су поред планинара из Шапца учествовала и друштва из Србије, Републике Српске, федерације БИХ, Хрватске, Црне Горе и Македоније. Снег и температурни минус употпунили су планинарско уживање у сунцем окупаном дану. Пођеднако смо уживали са домаћинима, имајући у виду да је ова акција уписана у календаре свих планинарских друштава у региону. Поход је оправдао углед који је грађен претходних, година. Ове године , рекордан број друштава, је најбољи показатељи и признање локалном друштву, које је ову акцију, организовало на завидном нивоу.

Караван је кренуо, од пећине поред магистралног пута Власеница-Хан Пјесак. Планинари су прошетали рутом дугом 16,5км, уживали у чарима Јавор планине. Стаза је водила преко Дебелог брда, Игришта, Подкозловаче, поред ријеке Бјеснице, преко Мркова, до Пјеновца, уз успутне краће одморе.
Крај акције је био код манастира, Пјеновац, Српске православене цркве. Налази се у селу Пјеновац, општине Хан Пјесак.

Пријатеље из Власенице позивали смо, да се опет дружимо и на нашем Церу на традиционалној акцији Трагом 2. Прекобројног пука 14. августа 2022. године.
Хаџи Војислав Живановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa