Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Апарат најновије генерације
НОВИ ДИГИТАЛНИ РЕНДГЕН СПРЕМАН ЗА УПОТРЕБУ

Апарат најновије генерације

Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику, крајем прошле године је добила дигитални рeндген апарат најновије генерације. Радови у кабинету за графију и пратећој контролној соби су завршени.

Просторије су комплетно адаптиране и инфраструктурно прилагођене за смештај и коришћење нове опреме. После успешних пробних тестирања рендген ће почети са радом ове недеље.

Подсећамо, коришћењем у потпуности дигиталне радиографије високе резолуције знатно ће се олакшати дијагностика уз бржи, једноставнији рад и комфорније услове током снимања за пацијенте. Рендген апарат је модуларног типа и омогућује снимање у хоризонталној и вертикалној равни. Поседује функцију аутоматског спајања вишеструких снимака у сукцесији, чиме се креира једна слика дугих анатомских делова тела (до 150 цм). Уређај је повезан на Националну платформу РИС (радиолошки информациони систем) и синхронизован са другим платформама.

Поред новог дигиталног рендген апарата који је Општа болница добила посредством Републичког фонда за здравствено осигурање и друга савремена радиолошка опрема је стигла у шабачку установу. Захваљујући Министарству здравља, шабачким привредницима, Фондацији Б92 и другим донаторима Болница је добила: рендген апарат са „Ц луком”, 1 стационарни и 3 мобилна рендгена и 4 ултразвучна апарата, да поменемо само опрему која је стигла у скорије време. Њеним коришћењем, у многоме је повећан капацитет за потребе прецизне дијагностике која је на услузи пацијентима.
Општа болница Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa