Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАНА ХИТНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Именована нова изборна комисија

Како је навео градоначелник Шапца Александар Пајић, Народна скупштина Републике Србије је променила Закон о локалним изборима и због тога је изабрана нова изборна комисија. Истaкао је да су свим листама које су учествовале на изборима и освојиле мандате упућени позиви да предложе чланове изборне комисије, а једино “Прилика” није искористила ту шансу
На хитној седници Скупштине града Шапца, која је одржана у петак, разрешени су стари и именовани нови чланови изборне комисије. Нова изборна комисије имаће 11 чланова, уместо ранијих 13. За председника је поново именован Борис Туменко, дипломирани правник, а за заменика председника Драган Васић, такође дипломирани правник и оба на предлог одборничке групе Српске напредне странке “Александар Вучић - за нашу децу”.

За секретара изборне комисије именован је Александар Јовановић, дипломирани правник, а за заменика секретара Биљана Пајић, дипломирани правник.

Чланова и заменика члана у изборној комисији имаће и одборничка група Село - Град - Буђење, коју чине одборници са листе “Небојша Зеленовић - Шабац је наш”. Како је рекао Душан Туфегџић, у име Покрета “Буђење” они су и оформили ову одобрничку групу како би имали представника у изборној комисији и увид у њен рад.

Како је навео градоначелник Шапца Александар Пајић, Народна скупштина Републике Србије је променила Закон о локалним изборима и због тога је изабрана нова изборна комисија. Истакао је да су свим листама које су учествовале на изборима и освојиле мандате упућени позиви да предложе чланове изборне комисије, а једино “Прилика” није искористила ту шансу.

Фото: Глас Подриња


-Одобрници опозиције су узели учешће и са листе “Небојша Зеленовић - Шабац је наш” имамо три одборника, који су оформили одборничку групу. Мислим да је то слаба заступљеност у парламенту и да се Небојша Зеленовић сада бави неким државним темама. Зашто не жели да се бави локалним темама, локалном влашћу, учешћем у раду локалног парламента, јер грађани Шапца су бирали одборнике који су били на тој листи и грађани Шапца заслужују да имају своје представнике. Ми и без њих радимо по Закону, рекао је градоначелник Пајић.

Председник Скупштине града Немања Пајић изразио је задовољство што су одборници били ефикасни.

-Имамо више - мање позната лица која су већ била у градској изборној комисији. Једина је разлика да имамо два нова члана предложена од стране нове одборничке групе која је настала са листе “Небојша Зеленовић - Шабац је наш”. Мислим да греше сви који нису узели учешће, пре свега у раду парламента, а онда и у формирању одборничке групе, како би имали привилегују да предложе своје кандидате у градску изборну комисију, али и друге комисије и стална тела Скупштине. Одборници опозиције полако узимају учешће у раду Скупштине и не би ме изненадило да пред саме локалне изборе се појави захтев листе “Небојша Зеленовић - Шабац је наш” да формирају још већу одборничку групу и да учествују у раду градске изборне комисије. Мислим да није добро што сада то нису урадили и сматрам да је то политичко калкулисање, рекао је Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa