Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Дистрибуција  хуманитарне помоћи
Caritas и МУО

Дистрибуција хуманитарне помоћи

Активношћу Каритаса и уз техничку подршку Мачванског управног округа извршиће се дистрибуција и подела 5.600 пакета хуманитарне помоћи за социјално угрожене категорије становништва
У среду 23. Фебруара, у Богатићу је у простору објекта Авлије одрживог развоја одржан радни састанак у организацији Мирољуба Николића, директора Каритаса Шабац и Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа. Присуствовали су представници локалних самоуправа и центра за социјални рад из Лознице, Богатића, Малог Зворника и Крупња. Тема састанка је договор око дистрибуције хуманитарне помоћи која се реализује заједничком активношћу Мачванског управног округа и Каритаса Шабац.

Почетак ове хуманитарне акције био је у децембру месецу прошле године, када су Каритасу Шабац достављени подаци о броју корисника социјалне помоћи у пет локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа. Ради се о градовима Шабац и Лозница и општинама Крупањ, Мали Зворник и Богатић.

На почетку састанка начелник Владан Красавац се захвалио домаћину и иницијатору акције, Мирољубу Николићу и учесницима састанка из локалних самоуправа. Активношћу Каритаса и уз техничку подршку Мачванског управног округа извршиће се дистрибуција и подела 5.600 пакета хуманитарне помоћи за социјално угрожене категорије становништва. Центри за социјални рад поседују базу података корисника социјалне помоћи и угрожених грађана,па ће се пакети поделити лицима која испуњавају услове за добијање помоћи. Изнети су подаци о броју корисника у свакој од локалних самоуправа. Неопходно је да се у што краћем року определе лица за контакт и термини за дистрибуцију пакета.

Директор Каритаса, Мирољуб Николић је пожелео добродошлицу учесницима састанка и представио Авлију одрживог развоја. Реч је о имању Каритаса које је јединствено не само у Србији већ и у региону. У објекту се пружа неколико услуга за социјално угрожене категорије, а ту је и Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом. Направљен је спој социјалне заштите и социјалног бизниса. Једна од приоритетних активности Каритаса је пружање помоћи у ванредним приликама.

У претходним годинама Каритас је деловао у време великих поплава и других елементарних непогода, а од 2020.године, од почетка пандемије, пружана је подршка становништву кроз различите видове активности. Ресорно министарство је препознало квалитет рада Каритаса, па је уследило и признање за рад у време пандемије. Пакети су обезбеђени за 2800 породица, с тим да су планиране две расподеле, једна почетком марта месеца, а друга у мају месецу.

Сви представници локалних самоуправа и центра за социјални рад у потпуности су подржали пројекат којим се помаже социјално угроженим породицама. Обезбедиће пуну техничку подршку за преузимање и дистрибуцију пакета крајњим корисницима. Изказали су велику захвалност Каритасу Шабац и директору Мирољубу Николићу за пројекат који се реализује, али и за помоћ која је до сада обезбеђена становништву.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa