Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: МУО

Фото: МУО

Свечана академија у Специјалној болници Бања Ковиљача

Годишњица Одељења за рехабилитацију деце

Ове године обележава се 33 године од оснивања Оделења за рехабилитацију деце,које је почело са радом 1989. године. Од тог времена до данас ово оделење са успехом пружа услуге рехабилитације најмлађој популацији. Пре неколико година, тачније 2016. године извршена је потпуна реконструкција дечијег оделења
Специјална болница за рехабилитацију Бања Ковиљача, један је од најсавременијих рехабилитационих центара те врсте не само у Републици Србији већ и у Европи. Ове године обележава се 33 године од оснивања Оделења за рехабилитацију деце,које је почело са радом 1989. године. Од тог времена до данас ово оделење са успехом пружа услуге рехабилитације најмлађој популацији. Пре неколико година, тачније 2016. године извршена је потпуна реконструкција дечијег оделења. Све собе и апартмани имају купатило, телевизоре, интернет, а ту су и заједничке просторије за дружење, чиме почиње нови период у развоју не само дечијег оделења већ и Специјалне болнице, јер су најмлађи пацијенти добили најбоље услове за своје лечење.

Поред стално запослених доктора, терапеута, медицинских техничара, у лечењу учествују и лекари из медицинских установа у Београду. Од оснивања Дечијег оделења лечен је велики број пацијената из свих крајева наше земље, а обављају се и амбулантни прегледи. У ову бању долазе малишани који имају проблеме са коштано-зглобним системом, а поред различитих врста физикалних, електротерапија, као и парафина, од велике помоћи је и сумпор-пелоид, лековито блато по коме је Ковиљача позната и ван граница наше земље.

Поводом овог значајног јубилеја, у петак 04. марта 2022. године, у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача уприличена је свечаност којом ова еминентна здравствена установа обележава 33 године успешног рада Одељења за рехабилитацију деце. Свечана академија је одржана у Сали Краља Александра у Курсалону. Догађају су присуствовали бројни гости из јавног и политичког живота, Тамара Вучић, супруга председника Србије, Сања Радојевић Шкодрић директор РФЗО, директори Универзитетске дечје клинике Тиршова и Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије, професори Медицинског факултета у Београду, Министарка здравља Тузланског кантона, помоћник министра здравља Душан Јовановић и друге званице.

Обележавању јубилеја присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa