Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе

Пружање подршке младима

Циљ програма пружање радних пракси младима до 30 година. Кроз плаћену праксу трајања од два месеца стичу прва радна искуства
Програм унапређења запошњивости младих кроз радне праксе представљен је почетком марта у Хотелу Слобода.

Програм је покренуо UNICEF у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уз стручну подршку и партнерство са НАПОР-ом и Gi Group-ом.

Циљ програма је пружање радних пракси младима до 30 година који се не школују, не обучавају, нити су запослени, а стекли су средњи, виши или високи степен стручне спреме, као и основно образовање.

-Идеја је да кроз овај програм у периоду од два месеца 2.000 младих људи прође процес радних пракси у 500 компанија широм Србије. Програм за циљ има да млади добију шансу, нарочито они млади из рањивих категорија. Циљна група јесу млади од 15 до 30 година, који су незапослени, нису у процесу образовања или обука – рекао је Службеник за развој младих и адолесцената UNICEF Марко Ракић.

Чак 234.000 младих у Србији налази се у овом статусу и који су у незавидном положају на тржишту рада и у ризику од дугорочне незапослености и социјалне искључености.

Програм је покренуо UNICEF у сарадњи са Националном службом за запошљавање


-Млади кроз плаћену праксу трајања од два месеца стичу прва радна искуства која су битна ради заснивања радног односа. Битно је да дођу у Националну службу за запошљавање, да се пријаве на нашу евиденцију где ће добити све повратне информације од саветника за запошљавање – истакла је Саветник за запошљавање филијале Шабац испостава Богатић Јелена Ристић.

Модератори трибине били су Службеник за развој младих и адолесцената UNICEF Марко Ракић, Специјалиста за обуку и развој компаније Yazaki Ана Дрездић, Координатор практичне наставе Економске школе „Стана Милановић“ Весна Павловић, представници Националне службе за запошљавање као и представници Gi Group-е.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa