Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Дужни смо да објаснимо  бирачима шта је истина
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Дужни смо да објаснимо бирачима шта је истина

Овог викенда је сваки члан и симпатизер ПОКС-а у Шапцу, као и целој Србији, добио писмо на кућну адресу, у којем се позивају да гласају за коалицију НАДА. Текст је потписао Војислав Михаиловић, представљајући се као председник ПОКС-а.

Тим поводом, Љубан Дамњановић, председник Градског одбора ПОКС Шабац, каже:
-Свега је на политичкој сцени ове наше напаћене Србије било, али овако нешто никада није забележено. Ово је први пут у историји да се једна политичка странка лажно представља именом друге странке. Нажалост и већина медија је извештавала да је ПОКС у коалицији НАДА, неки и дан данас. Част појединима који су упутили јавно извињење ПОКС-у, јер су преносили агенцијске вести без провере истинитости. Дужни смо да објаснимо бирачима шта је истина, а свако нека гласа по својој вољи. Дакле,
ПОКС се налази у коалицији са Српским покретом ДВЕРИ, под редним бројем 11. Назив листе је : Бошко Обрадовић – Српски покрет ДВЕРИ – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије.



Са друге стране коалицију НАДА чине ДСС, странка „За Краљевину Србију“ и странка „Буњевци грађани Србије“. Нема ту никаквог ПОКС-а. Да буде још јасније, странка „За Краљевину Србију“ је у ствари странка Маје Гојковић, Народна партија, коју су добили или купили од Маје Гојковић за резервну варијанту, ако им не прође пуч у ПОКС – у. И само јој променили назив из Народна партија у „За Краљевину Србију“. Закључак је да коалицију НАДА чине ДСС, бивша странка Маје Гојковић и Буњевци. Док је ПОКС у коалицији са Дверима.

Захтевамо од надлежних институција да хитно реагују и обезбеде законитост изборног процеса.„- наводи Дамњановић, додајући да Војислав Михаиловић, у његовом писму упућеном члановима ПОКС-а, позива чланове и симпатизере да гласају за коалицију НАДА, иако се у истом том писму види да у називу њихове листе нема ПОКС -а.

-Очигледно је да коалиција НАДА без ПОКС-а не може проћи цензус и сада се служе најпрљавијим триковима не би ли покупили гласове ПОКС-а.„- каже Љубан Дамњановић, председник Градског одбора ПОКС Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa