Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Нови тренер Мачве: Милан Милановић

Нови тренер Мачве: Милан Милановић

ФУДБАЛ: МИЛАН МИЛАНОВИЋ, ТРЕНЕР МАЧВЕ

Плеј оф први циљ

После пет узастопних пораза, головима Адамовића и Пешића Мачва је победила ОФК Бачку, вративши се у плеј оф зону. Успешан деби на клупи имао је нови тренер Милан Милановић. Некадашњи страатег више наших клубова (Рад, Раднички Ниш, Раднички Крагујевац, Радник, Земун...), три интернационална преузео је тим само два дана раније, али је „шок“ дао резултат.

-Задовољан сам борбеношћу играча и приступом у ситуацији после голова. Контролисали смо меч и то је важно. Морамо да радимо, има много ствари које у игри треба поправити. Све је лакше после победе – истакао је Милановић.

Прелазни рок је завршен, нема могућности ангажовања нових играча и треба пробудити тим са снагама којима располажете.

-Када видите број на грбу знате у који клуб долазите и колика је част бити на челу клуба такве традиције. Нисам први пут у сутуацији у каквој сам у Мачви, то је такође део тренерског позива. Приликом разговора са руководством уверио сам се да је клуб јасно структуиран, да су надлежности подељене, права и обавезе поштоване и схватио сам да стручни штаб и играчи брину искључиво о терену. То је први предуслов да пуним фокусом на своја задужења преокренемо лош низ и остваримо задовољавајуће резултате. Нисам први пут у таквој ситуацији и знам да је уз рад успех реалност.

Део тренерске каријере сте провели у три стране државе (Казахстан, Јерменија, Молдавија), оне које нису познате по фудбалским резултатима, какво искуство доносите са тих дестинација?
-Финансије су важан сегмент и лагао бих када бих говорио другачије. Иако говоримо о фудбалски мање познатим државама, тамо је много клубова у које се улаже и који су на тај начин успоставили врхунску организацију. Истовремено су ангажовали много страних играча, у складу са лигом у којој играју, али школованих, обучених фудбалера где се не хвтатате за главу на тренингу јер првотимац не зна основе. Водио сам Алашкерт и играли смо у групној фази Лиге конференција што је за мене као тренера велико искуство. Нажалост, наше тренере пут најчешће води на подручје бившег СССР или Кине, јако ретко ка Пољској, Чешкој, квалитетом не заостајемо, али позиви изостају.

Колико су Вам познати играчи из тренутног стастава, с обзиром да немате много времена за упознавање?
-Сарађивао сам са капитеном Адамовићем у ОФК Београду и нешто краће са Ристовићем и Кукуличићем, остали играчи су ми познати, али нисмо радили заједно. Свакако да је потребно време да екипа преузме идеје новог тренера, но Мачва има довољно бодова, није у безизлазној ситуацији, има квалитет да буде још боља, а радићемо највише што можемо да скратимо период прилагођавања.

Већ јуче је Мачва играла против још једне екипе „дављеника“, а опет потенцијалног плеј оф конкурента тима Златибора, у Прибоју. Без обзир на исход Тимок за викенд је из категорије мечева које Шапчани морају победити.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa