Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Инвестиције које живот значе
ДОМ ЗДРАВЉА У БОГАТИЋУ

Инвестиције које живот значе

Посредством Министарства здравља из пројекта УСАИД и програма Уједињених нација, Дом здравља у Богатићу добио савремено опремљено санитетско возило за пружање хитне медицинске помоћи. Укупна вредност је била 12 милиона динара
Дом здравља у Богатићу чини значајне напоре на повећању укупне опремљености за пружање услуга грађанима које живот значе.

Тако је средином прошле године, посредством Министарства здравља из пројекта УСАИД и програма Уједињених нација, Дом здравља у Богатићу добио савремено опремљено санитетско возило за пружање хитне медицинске помоћи. Укупна вредност је била 12 милиона динара.

Очекивања су да у ову медицинску институцију, изузетно значајну за пружање здравствених услуга пацијентима са ширег простора, ускоро стигну и два нова санитетска возила. То би значило велику помоћ и олакшање пацијентима за превоз на дијализу. Ова донација део је пројекта „Хитан одговор Републике Србије на Ковид 19“. Спроводи га Министарство здравља са Републичком дирекцијом за имовину, а уговор о томе недавно је потписао др Александар Мартиновић, директор Дома здравља у Богатићу.

-Нема сумње да ће нова возила унапредити квалитет здравствене заштите и ефикасност услуга, додаје Мартиновић.

Недавно су у централној згради у Богатићу инсталирали дигитални ренген. Ту је и савремена опрема у биохемијској лабораторији и здравственој амбуланти у Бадовинцима. Потпуно нови уређаји стигли су у офтамолошки кабинет у Богатићу.

-Свега тога не би било без значајне помоћи наше локалне самоуправе и Министарства здравља Србије, на чему смо им много захвални. Редовно прате наше активности и помажу у границама могућности. Генерално наш заједнички циљ је унапређење здравствених услуга грађанима и подизање истих на виши ниво, закључује др Мартиновић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa