Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Акција обележавања стаза на Церу
Планинарско-смучарско друштво „Цер“

Акција обележавања стаза на Церу

Обележене су три стазе. Прва води од планинарског дома Липове воде до Крстова. Друга и трећа стаза су од планинарског дома до манастира Радовашница
На акцији Планинарско-смучарског друштва „Цер“ која је одржана у недељу 27. марта чланови овог друштва су обележавали стазе.

Обележене су три стазе дневном и ноћном маркацијом. То значи да ће сви љубитељи природе и Цера од сада много лакше моћи да се снађу на стази која их води до одређеног, жељеног места.
Обележене су три стазе које су суграђанима, планинарима а и осталим добронамерним путницима најпосећеније. Прва стаза води од планинарског дома Липове воде до Крстова. Дужина ове стазе је око 4,5 километара у једном правцу.

Овим путем позивамо грађане, породице, љубитеље природе да се учлане у наше друштво ПСД „Цер“ и заједно уживамо у планинарењу, дружењу и упознавању прелепих планина Србије а и шире


Друга и трећа стаза су од планинарског дома до манастира Радовашница. Прва стаза је дуга око 13 километара, а друга стаза је Кушаковића кућа манастир Радовашница конак и њена дужина је око 7 км.
Укупна дужина маркираних стаза је око 25 км. По први пут планина Цер је добила маркиране стазе за ноћне шетње. Овим је омогућено сигурније и лакше сналажење у природи ако се тамо нађете случајно или намерно и у ноћним условима.



ПСД „Цер“ жели добродошлицу свима на вашу и нашу планину која заслужује да буде посећена. Проведите квалитетно и здраво викенд са породицом, а ми као друштво потрудићемо се да вам олакшамо за сада шетњу, а са новим плановима и идејама благовремено вас обавештавамо. Идеје су присутне. За њихову реализацију потребна је воља коју наше друштво има, време за које ћемо се потрудити да буде издвојено и новчана средства,за која ће спонзори и град надамо се имати слуха.

Овим путем позивамо грађане, породице, љубитеље природе да се учлане у наше друштво ПСД „Цер“ и заједно уживамо у планинарењу, дружењу и упознавању прелепих планина Србије а и шире.
ПСД Цер

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa