Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОТВОРЕН ТРЕНИНГ ЦЕНТАР НА ЛЕТЊИКОВЦУ

Подршка развоју образовања и запошљавања

У присуству заменице амбасадора Републике Аустрије Katrin Traunmuler, директора Volkshife Solidarites Christine Gamper, доктора Huga August M. Van Veghela из Tara International Cons ulting doo Novi Sad, председника Скупштине Града Шапца Немање Пајића, начелника Мачванског округа Владана Красавца, њихових сарадника и бројних гостију, протеклог четвртка на Летњиковцу је отворен Тренинг центар Шабац
Овај центар је настао кроз SEED Step два-три програм „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“уз финансирање Аустријске развојне агенције Volkshife Solidaritat и Града Шапца. Спроводе га Volkshife Solidaritat и Tara International Consulting doo Novi Sad у сарадњи са Градом Шапцем, његовим Привредним саветом , Локалним саветом за запошљавање и Центром за стручно усавршавање Шабац.
Овом приликом на Летњиковцу, презентиран је план и програм рада.

Заменица амбасадора Републике Аустрије Katrin Traunmuler захвалила се свима на доброј сарадњи, а посебно челницима Града Шапца. У сличном тону, наглашавајући упорност у раду и значајна достигнућа, говорио је доктор Hugo August M. van Veghel из Tara International Consulting doo Novi Sad који је заједно са представницима Града Шапца радио на спровођењу програма.

Подељени су сертификати о завршеним обукама незапосленим лицима. Центар је добро опремљен и пружа бројне могућности полазницима за различите обуке. Обезбеђује и блиску сарадњу са послодавцима, размену мишљења и поштовање њихових потреба. Остварује јачање сарадње и поверења, ради стварања нових вредности и постизања ширих знања.

Фото: "Глас Подриња"


Председник Скупштине Града Шапца Немања Пајић је потврдио изузетни значај програма за сам Град, који је веома добар пример добре праксе, али се и даље наставља у тежњи да одговори на увећане потребе привреде.

-Желимо да добијемо обучену радну снагу која ће бити императив будућег времена. Ово се посебно односи на младе и потребу успостављања дијалога са послодавцима. То је између осталих веома значајан услов привлачења нових инвеститора, рекао је између осталог Пајић, уочавајући да у Центру поред различитих врста обука има и кафе бар за одмор и рекреацију у заиста пријатном природном амбијенту. Уствари, целокупна амбијентална целина у којој се налази Тренинг центар је веома привлачна и пуна зелених површина.

Начелник Мачванског округа Владан Красавац изразио је посебно задовољство што се на овај начин отварају нове могућности сарадње и постизање виших резултата у образовању кадрова и запошљавању у свим локалним заједницама у окружењу.

-Важност програма и Центра је огромна за цео округ. На овај начин остварујемо крајњи циљ, веће запошљавање, квалификованију радну снагу, додатно школовану и образовану, истакао је Красавац, наглашавајући да ће баш радна снага бити добар „мамац“ за будуће инвеститоре, а уједно и заједнички циљ.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa