Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЕКОНОМСКА ШКОЛА УПОЗНАЛА ОСМАКЕ СА СВОЈИМ РАДОМ

“Дружење са Станом” за будуће средњошколце

Економска школа “Стана Милановић” обележава 75 година рада и 155 година од рођења ктиторке чије име носи. Тим поводом, у ходницима школе, уприличене су пригодне поставке - изложбе слика и текстова ученика, али и “Станин кутак” осмишљен у духу времена ондашњег.

Део обележавања јубилеја чини и “дружење са Станом”, предавање о могућностима које пружа ова школа, организовано за мале матуранте. Запослени Економске школе су ову образовну установу приближили ученицима осмих разреда шабачких основих школа. Осмаци су, прошле среде, имали прилику да посете школу, осете њен дух и детаљније се упознају са смеровима које могу да упишу.

Фото: "Глас Подриња"


-Предстојећу генерацију средњошколаца упознајемо са нашим образовним профилима, наставним активностима, секцијама и свиме што их чека у наредне четири године уколико се определе за наш смер. За наредну школску годину планиран је упис пет одељења четвртог степена и четири одељења трећег степена. Као што је већ познато, наша школа ученике образује у два подручја. Прво је подручје економије, права и администрације и као нови смер уводимо финансијско-рачуноводственог техничара. То ће бити комбинација некадашњег финансијског администратора и финансијског техничара. Друго подручје трговина, туризам, угоститељство и даље ће имати образовне профиле трговац, кувар, конобар и посластичар. Очекујемо пријем око 240 нових ђака, навела је педагог Катарина Стојићевић.
Економска школа подржава и подстиче индивидуалне склоности ученика, како школским, тако и на ваннаставним активностима. Ученици узвраћају одличним резултатима на различитим такмичењима.

Фото: "Глас Подриња"


-Претходних пет година Економска школа “Стана Милановић” је званично најбоља школа по спортским резултатима у граду. Последње две године наше кошаркашице су освојиле три републичке медаље - две сребрне и бронзану. Поред тога, седам година узастопно смо први у изради бизнис плана на такмичењу које организује Београдска банкарска академија. Постижемо значајне резултате и у угоститељству. Ове године смо екипно трећи, прошле године смо били први, када је у питању трећи степен. док је четврти степен ове године освојио два прва места, рекао је Иван Мишић професор физичког васпитања.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa