Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Још не знају ривале – ФК Мачва

Још не знају ривале – ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Мислили смо да је крај

Када је одиграно последње коло, били смо уверени да је такмичаска сезона у Првој лиги Србије окончана, а после овог викенда и пласмана Слободе из Ужица у овај ранг уверени да је комплетиран и састав лиге где ће наступати шабачка Мачва за сезону 2022/23, но преварили смо се. Преостало је, чини се и више од једног слободног места.

Наиме, оно о чему се говорило, добило је и званичну потврду ОФК Жарково овогодишњи учесник плеј офа, шестопласиран тим на крају сезоне, одлучио је да иступи из Прве лиге Србије због немогућности да финансијски одговори захтевима ПЛС. Истовремено, постоје незваничне информације да ће и стари клуб, Раднички Нови Београд, шампион Српске лиге Београд ипак одустати од такмичења у вишем рангу, наравно из истог разлога. Недавно су се појавиле најаве да би чак и Златибор могао да одустане од такмичења.

Како су у оба случаја у питању екипе из ФС Београда остаје питање ко ће попунити једно или два места. Опције су Будућност Добановци као најбоље пласиран тим међу онима који нису опстали, односно Земун као другопласирани у Срспкој лиги Београд, а међу кандидатима фигурира и ОФК Београд, трећепласирани клуб СЛБ. Одлуку доноси Фудбалски савез Србије на принципи интереса развоја фудбала, бар тако пише у правилнику. Иступање Златибора отвара врата за опције: Слога Пожега, или Бачка, могуће Тимок, јер осим логике ништа не обавезује да место попуни тим из истог подсавеза.
Од ове сезоне ће и прволигаши морати да прођу строго лиценцирање пред наступ. Распоред мечева биће познат на жребању 14. јуна.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa