Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Напуштени блистали и освајали шармом
ШТИЖЕНИЦИ УДРУЖЕЊА “ПРАВО НА ЖИВОТ” УЧЕСНИЦИ “РОЈАЛОВОГ” ПЕТ ХЕПЕНИГА

Напуштени блистали и освајали шармом

Пет хепенинг (Pet happening) у организацији Ројал Канин Србија (Royal Canin) организован је у суботу у Великом парку у Шапцу. Љубитељи животиња могли су са својим љубимцима да уживају у различитим садржајима. Организована је ревијална изложба паса и мачака, на којој су добродошли сви, без обзира на то да ли су расни или не. Деца су цртала љубимце. Др вет. мед. Тамара Вешић говорила је о одговорном власништву, дресер Славиша Машић о дресури, док је Слађана Машић, грумерка, улепшавала љубимце.



Награде су добили сви учесници, а неколико шабачких пет шопова такође је даровало поклоне.
На догађају је учествовало удружење волонтера “Право на живот” који помажу уличним, али и псима у градском Прихватилишту. Представница удружења Весна Тодоровић била је и чланица жирија.
Удружење је своје штићенике представило на два штанда. На једном су били штенци које су волонтери током зиме спасли сигурне смрти и о којима несебично брину и пружају им привремени смештај до проналаска адекватних сталних домова. На другом штанду су представљени одрасли пси који живот проводе у градском Прихватилишту.



Међу штићеницима удружења шармом се посебно истакао мешанац Лепи, који је освојио треће место и ваучер од 5.000 динара. Волонтерка Драгана Шушњевић имала је чак и мајицу са његовим ликом и поруком “Удоми Лепог”.



-Више од победе, од новца, је чињеница да смо провели предиван дан, наше куце су блистале, окупани, миришљави са лептир машнама. На почетку су били мало уплашени, али поглед у очи својим волонтерима и страх нестаје. Вратили смо их у кавезе Азила уз сузе и наду да ће се ипак неко јавити за удомљење. Радници сектора Зоохигијене ЈКП “Стари град” су нам изашли у сусрет и били максимално на располагању, наводе у удржењу “Право на живот”.

Штенци и мачићи су привлачили највише пажње, посебно деце. Једно штене је нашло и свој заувек дом.
Из удружења захваљују свима који су помогли да пси о којима брину заблистају на догађају, организаторима на позиву, радницима “Зоохигијене” на предусретљивости, као и волонтерима Шапца.
Волонтери су поделили едукативни материјал, али и остварили важне контакте за које се надају да ће им помоћи у решавању проблема напуштених паса.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa