Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Стартовале припреме Мачве (фото: З. Д.)

Стартовале припреме Мачве (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ МАЧВЕ

Формирање тима

Први одласци. Биће још промена у тиму. Без претходних заслуга. Припреме у Шапцу и на Златибору. У плану припремни дуели
Од 20. јуна првотимци Мачве налазе се у тренажном процесу летњих припрема за нову сезону у Првој лиги Србије. Припреме су стартовале нешто раније, јер и првенство, због Мондијала, почиње две недеље пре прошлосезонског термина, односно прво коло је заказано за 30. јул.

Први део припрема Мачва ће имати у Шапцу. На старту је било 37 играча, међу којима и 13 из омладинског погона. Од почетка су ту придошлице, односно повратници у клуб после једне или више сезона: Игор Ристивојевић (дошао из Лознице), Бошко Враштановић (Лозница) и Лука Пејовић (претходне сезоне носио дрес Радничког из Сремске Митровице). Филипу Кукуличићу, Николи Ристовићу и Николи Пејчићу су истекле позајмице и они неће бити у саставу Мачве у наредној сезони, као ни Кристијан Тојчић кога је ангажовао ивањички Јавор, нови суперлигаш. На старту припрема није било ни Бранислава Марковића и по свему судећи и он ће каријеру наставити у другом клубу. Најављено је да ће бити још и долазака и одлазака.

Јединство у Првој лиги
Ван свих очекивања и неких логичких мерила, али у складу са пропозицијама Фудбалског савеза Србије, упражњено место у Првој лиги Србије, настало након иступања Жаркова, попуниће екипа Јединства из Уба. Жељу да наступи у овом рангу имало је десет клубова.
Убљани су бивши друголигаши, из периода када су представљали филијалу Црвене Звезде. Играли су потом у Зони, Српској лиги, а претходне сезоне су заузели треће место у групи Запад. Ипак, према правилнику где Савез доноси одлуку о попуњавању упражњеног места према критеријумима који нису везани само за резултат, већ и услове и интерес фудбала, Убљани су добили предност у односу на Земун, Будућност, Тимок, Слогу из Пожеге... пласман Убљана отвара слободно место у СЛ Запад које ће бити попуњено по истом принципу.


До 10. јула је екипа у Шапцу, а потом одлази на десетодневне припреме, највероватније на Златибору. Пре одласка у плану су две или три лакше утакмице, а на Злативору и снажнији ривали. Тренер Куртушић је најавио да ће његов принцип бити да су сви на нули, без претходних заслуга и сходно томе ће рад утицати ко ће имати више прилике за игру.

У првом колу Мачва дочекује београдски Графичар, а потом у дербију против старог ривала гостује у Ужицу, екипи Слободе.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa