Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Ребаланс буџета због повећања прихода
ОДРЖАНА 16. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Ребаланс буџета због повећања прихода

“Имамо остварене и пројектоване веће приходе за око 313.000.000 од предвиђеног буџета и то је био разлог да тај новац распоредимо по ставкама буџета које су најприоритетније” навео је градоначелник Шапца Александар Пајић. Испуњавамо предвиђено, да 30 одсто новца из буџета иде у капиталне инвестиције, рекао је председник Скупштине града Немања Пајић. “Не слажем се са тим да је то од јуче, у неком претходном периоду је сигурно добро рађено да би сада неко искористио плодове тог рада” сматра одборник Иницијативе “Село – град” Драган Станковић
На 16. седници Скупштине града Шапца, одржаној у прошли четвртак, најважнија усвојена тачка био је ребаланс буџета. Ребаланс је рађен због повећања прихода и буџет је сада за 313.000.000 динара већи од пројектованог.

-Имамо остварене и пројектоване веће приходе за око 313.000.000 од предвиђеног буџета и то је био разлог да тај новац распоредимо по ставкама буџета које су најприоритетније. Градска власт ради изузетно предано и одговорно и резултати се виде. Сматрам да су приоритети овог града у новом запошљавању, у довођењу инвеститора у овај град. Током последњих годину и по дана више од 50 хектара земљишта у Северозападној индустријској зони смо продали новим привредницима. Дошло је осам нових привредника, а 12 је повећало производњу. Инвестиције државе су нам битне. Завршавамо послове који су били вишедеценијски сан, а то су мост преко Саве, крајем године ћемо имати прикључак ауто-пута Рума -Шабац, ради се увелико брза саобраћајница Шабац - Лозница. Могу да се похвалим да смо, као град, за ових 16, 17 месеци више од 70 км локалних сеоских путева урадили, смањили смо цену вртића за 20 одсто, око 25.000 пензионера се вози бесплатно, обезбедили смо за септембар бесплатне уџбенике за више од 1.100 деце која крећу први разред, навео је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Усвојен је финансијски извештај ревизије завршног рачуна за претходну годину. Изгласана је одлука о поверавању послова управљања, организације рада и одржавања комплекса отворених базена екстерном управљачу. Због ускалђивања са Законом, усвојени су статути установа културе чији је оснивач град Шабац. Једна тачка се односи на услуге социјалне заштите, а остале на урбанистичка решења.

Председник Скупштине града Немања Пајић изразио је задовољство због повећаних прихода и начина на који се они распоређују, у капиталне инвестиције.

-Испуњавамо предвиђено, да 30 одсто новца из буџета иде у капиталне инвестиције. Посебно ме радује даљи развитак Индустријске зоне. Имамо и извештај ревизије о завршном рачуну буџета за прошлу годину, који је позитиван. Скупштина одговара на потребе грађана и институција, тако да видимо да ће се одлуком о базену реализовати све добре ствари на нашем новом базену након његовог отварања.
Размишљамо и о социјалним давањима и повећан је обухват свих оних који могу да користе социјалну помоћ и сврстали смо се у лидере пружања социјалних услуга у нашој земљи. Такође смо ускладили са Законом нека документа, рекао је Немања Пајић.

Седници је присуствовао само један одборник опозиције, Драган Станковић из Иницијативе “Село - град”. Конструктивно је учествовао у расправи по већини тачака.

-Папир трпи све. Цифре су заиста импозантне. Не слажем се са тим да је то од јуче, у неком претходном периоду је сигурно добро рађено да би сада неко искористио плодове тог рада. Имам замерке на нека питања која су конкретна и тичу се социјалне заштите, или тога када ће почети да се сређују сеоски домови кулутре, али када ће град Шабац добити 30 милиона евра које држава Србија дугује. Нисам добио одговор ни на једно од тих питања, рекао је Драган Станковић.

Kао град, за ових 16, 17 месеци урадили смо више од 70 км локалних сеоских путева, смањили смо цену вртића за 20 одсто, око 25.000 пензионера се вози бесплатно, обезбедили смо за септембар бесплатне уџбенике за више од 1.100 деце


Једна од усвојених тачака је и одлука о ребалансу програма пословања ЈКП “Стари Град”. Због повећања цена енергената и других трошкова, предузеће је повећало цену услуге, али граду. Рачуни за домаћинства ће остати исти.

Након овог заседања уследиће летња пауза до септембра. Одборници ће се ванредно окупити уколико за тим буде било потребе.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa