Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Фото: Ртв АС

Фото: Ртв АС

ЦРКВЕНА И ОПШТИНСКА СЛАВА

Петровдан у Владимирцима

Програм поводом Петровданских дана наставиће се и током викенда. Субота увече је резервисана за културно уметнички програм, а у недељу манифестација којој се радују не само Владимирчани, него и бројни мештани околник општина - “Гудијада”
Петровдан се у Владимирцима обележава као црквена и општинска слава. Прослава је почела још синоћ духовном вечери и паљењем лила.

-У недељу смо имали духовно вече у Храму. Поред свете литургије слушали смо и духовну музику. Наша црква је организовала леп и адекватан програм. Првенствено, морам да похвалим нашег свештеника Зорана. Након тога смо имали традиционално паљење петровданских лила у ком су учествовали најмлађи и које се од дворишта Храма пренело и на улице. Петровдан смо, такође, започели у нашој цркви светом литургијом. После тога је уприличена литија и ломљење славског колача. На крају смо приредили ручак за све госте у Дому ученика Средње посавотамнавске школе, наводи председник општине Владимирци Горан Зарић.

Слава је прослављена са сарадницима, пријатељима и гостима из читавог Мачванског управног округа.
Програм поводом Петровданских дана наставиће се и током викенда. Субота увече је резервисана за културно уметнички програм, а у недељу манифестација којој се радују не само Владимирчани, него и бројни мештани околник општина - “Гудијада”.

-У суботу ћемо од 19.30 имати богат културно-уметники програм, а након тога музички програм који је планиран да траје до касних вечерњих сати. Петровданске дане завршавамо у недељу манифестацијом која се већ неколико година одржава у Владимирцима - Гастрономски фестивал, или “Гудијада”. Већ сада је пријављен велики број учесника, а олекујемо више од 1.000 људи на улицама Владимираца, рекао је Зарић и позвао све из Владимираца и окружења да се у недељу заједно друже.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa