Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Сребро у Херцег Новом (фото: Вук Илић)

Сребро у Херцег Новом (фото: Вук Илић)

ВАТЕРПОЛО: СРБИЈА – 2006. ГОДИШТЕ

Припрема за Светско

Кадетска репрзентација Србије у ватерполу (генерација 2006) освојила је друго место на међународном турниру у Херцег Новом, једном од последњих припремних изазова пред Светски шампионат у Грчкој. Трио шабачких ватерполиста остварио је запажен учинак у селекцији селектора Королије која је остварила три победе, један реми и пораз на надметању органозованом по лигашком систему.

Србија је почела ремијем против Хрвастке 10:10, потом је поражена од Црне Горе 16:10, да би у последња три кола остварила три победе: Мађарска 13:12, Холандија 19:8 и Италија 12:8. На крају Црна Гора прва, док су друго и треће место поделили Хрватска и Србија.

Филип Новаковић, кадетски репрезентативац и првотимац Саве уписао се у сваком мечу међу стрелце и са укупно девет голова (по три против Мађара и Холанђана) био један од водећих стрелаца репрезентације. Новак Лазић, његов клупски колега, погађао је три пута, док се једном у листу стрелаца уписао и трећи шабачки ватерполсита, такође првотимац новог члана Прве А лиге, Петар Мићановић.

Врхунац чета за ову генерацију биће Светско првенство у Грчкој од 21. до 27. августа где ће Србија стартовати у групи са Немачком и Португалом. Прво место води међу осам најбољих.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa