Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Промене у приходима и расходима
ВЕЋЕ УСВОЈИЛО НОВИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Промене у приходима и расходима

Пред одборницима локалног парламента на првој наредној седници наћи ће се нови ребаланс буџета који су недавно усвојили чланови Општинског већа. Укупни приходи повећани су за нешто више од 25 милиона динара.

–Од задњег ребаланса измена је у приходима али су за толико повећани и расходи. Реч је о два наменска трансфера. Један од 23 милиона 924 хиљаде динара од Канцеларије за управљање јавним улагањима за изградњу ПУ “Полетарац”. Толико пара је добијено и толико и потрошено. Други је милион 195 хиљада од Министарства за бригу о селу за куповину једне сеоске куће са окућницом за једну породицу. Значи, нема никаквих озбиљних промена када је реч о овим трансферима- истакао је шеф одсека за финансије у општинској управи Милета Ковачевић.

Осим тога, у оквиру расхода и издатака повећани су трансфери за основно образовање у износу од 7,5 милиона, средње 2 милиона 850 хиљада, средства за суфинансирање пројекта енергетске ефикасности за шест, одржавање јавних зелених површина које подразумева садњу дрвореда, уређење корита Раснице и суфинансирање уређења корита Тамнаве у износу од пет милиона. Са друге стране смањени су издаци за изградњу саобраћајне инфраструктуре за 25 милиона динара.

–То се пре свега односи на евентуално асфалтирање неких улица, јер је већ октобар месец и највероватније нећемо ни имати могућност да до краја године то реализујемо- објаснио је Ковачевић.
Нове измене и допуне одлуке о буџету за 2022.годину довеле су до промене фискалног дефицита који сада износи око 114,4 милиона динара.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa