Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Елита после осам година (фото: РК Витез)

Елита после осам година (фото: РК Витез)

РВАЊЕ: РК ВИТЕЗ

Рвачка елита у Шапцу

Првенства и купови државе завршени су у првом делу сезоне, јесен је предвиђена за међународне клупске турнире као и за лигашка такмичења. Од наредног викенда сениори “Витеза” почињу своје суперлигашко такмичење за 2022. годину. Шапчани поново наступају у елити после осам година. Ривал у првом колу је сомборски Соко, потом следи меч против Новог Сада и на крају против рвача Потисја из Кањиже.
Шапчани су повратници у елиту, поносни су на тим састављен од рвача из своје школе. Циљ у првој сезони је опстанак међу најбољима.

Успеси у Тузли и Суботици
Претходног викенда најмлађи рвачи су наступили на два турнира, на међународном турниру “Хусински рудари” у Тузли и меморијалном турниру “Стипан Дора” у Суботици.
Из Тузле су се борци “Витеза” вратили са четири медаље, злата су освојили: Аријан Алија, Петар Гаврић и Коста Марјановић, док је Михаило Гајић изгубио финалну борбу.
У Суботици је освојено једно злато и две бронзе, Ивана Гајић је освојила прво место и титулу најбоље такмичарке турнира, а Душан Лукић и дебитант Богдан Савић су заузели трећа места.


-Примарни циљ је опстанак међу најбољима. Имаћемо против себе ривале дуге традиције, значајних улагања и шампиона на највишем нивоу. Част је бити међу најквалитетнијим тимовима, међутим не желимо да само једну сезону боравимо ту, већ да квалитет рада у нашој школи искажемо и кроз стабилан статус међу најбољима. Имамо пех да се повредио Угљеша Гајић у једној од најважнијих категорија, али шта је ту је – истиче председник клуба Јован Михаиловић.



Систем такмичења је турнирски. Први турнир обухвата све екипе, рваће два или три меча, домаћин је Петровац на Млави, а потом следе четири термина као тромечи. Последњег октобарског викенда Витез рве против Пролетера и Радничког из Београда, потом 12. и 13. новембра су ривали Спартак и Сента, а седам дана касније Партизан и Раднички Крагујевац.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa