Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
ДВАДЕСЕТШЕСТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ВЛАДИМИРЦИ

Испружити се колико је губер дуг

Стара изрека могла би у доброј мери бити сумарум овог издања општинског већа које је протекло у чак 32 тачке дневног реда. Од усвајања прве измене финансијског плана председника општине, затим општинског већа, потом усвајања четврте измене финансијког плана општинске управе за текућу годину и предлога одлуке о четвртом ребалансу буџета.

Биле су ту и одлуке о отуђењу непокретности непосредном погодбом али и усвајања управљања ризицима, процене ризика од катастрофа и одлуке о именовању радне групе за израду процене ризика од катастрофа на територији општине Владимирци.

Једногласно је усвојено утврђивање предлога о коефицијенту за обрачун пореза на имовину, просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину у наредној години али и зони тог пореза. Усвојени су извештаји о раду и давање сагласности на план за 2022-2023.годину ПУ „Сунцокрети“, основним школама „Жика Поповић“ и „Јован Цвијић“ и Посавотамнавској средњој школи са Домом ученика. Било је говора и о разрешењу и именовању повереника општине за месну заједницу Бобовик, затим молба ПУ „Сунцокрети“ за сагласност на повећање броја деце у групама, ОШ „Јован Цвијић“ за измену финансијског плана, општинском фудбалском савезу за додатна финансијска средства, ЈКП „Извор“ за додатна финансијска средства за опрему за видео надзор.

Затим су разматрани захтеви повереника месне заједнице Власаница ради израде пројектне документације за побољшање снадбевања електричном енергијом на локацији мала Дрекићи – Миловановићи и захтева месне заједнице Лојанице и Дебрц за локалне потребе те захтев месне заједнице Јаловик за финансијска средства за поправку објекта ловачка кућа, потом захтева предузећа Дуга око комуналних услуга и молби и то бројних за помоћ невољницима где се изашло у сусрет колико се могло.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa