Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
М. Додић у акцији, Фото: "Глас Подриња"

М. Додић у акцији, Фото: "Глас Подриња"

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Рукометни вечити дерби

Дуел старих ривала. Звезда осетно појачана и незадовољна досадашњим учинком. Матић истиче жељу да очврсне одбрана. Звезда спој младости и искуства. Серија победа „плавих“ против великог ривала
Много пута смо помињали, али увек вреди поновити, специфичност рукомета је што вечити дерби не играју Црвена Звезда и Партизан, већ Металопластика и београдски „црвено-бели“. Ове екипе деле мегдан у највишем рангу такмичења готово пола века, те иако је шабачки клуб много успешнији кроз историју, ови дуели су носили посебну тежину, а нова епизода ривалства биће у петак, 4. новембра.

Металопластика Елискир је у изванредној форми, што показује табела. Резултатски је све на максимуму, али тренер Владан Матић анализирајући игру истиче да је у одбрани сувише грешака и увек чува дозу незадовољства.

Играч утакмице: М. Срдановић, Фото: "Глас Подриња"


-У нападу се све одвија и боље него што сам очекивао, али одбрана је порозна, примамо сувше голова и то је проблем. Док се побеђује, то није изражено, но грешке дођу на наплату и важно је да их решимо пре него се осети и кроз резултат. Циљ је да не примимо више од 25, 26 голова и када се та граница пређе, не могу да будем задовољан – истакао је Владан Матић након меча против Обилића.

Црвена Звезда је појачана током лета, оснажена повратком у клуб Драгана Шкрбића, два су пораза много у досадашњем току сезоне. Имају искусног Гемаљевића на голу, Драшка Ненадића, Бранка Канкараша, интернационалце Сегала и Мајдоуба, Ђуровића на средњем беку, неколицину прекаљених играча и зато је многе изнадио неуспех против Партизана. Тек неуспех је и мотив против старог ривала.

Металопластика Еликсир - Обилић 38:36 (18:17)
Хала Зорка. Гледалаца: 500. Судије: Попов (НС) и Ристић (Кикинда). Седмерца: МП 4(2), Обилић 4(4). Искључења: МП 2, Обилић 8 минута.
МП: Павковић, Додић 2, Карић, Јевтић 1, Ћосић, Срдановић 6, Мирковић 3, Миловановић 1, Аиди 7, Терзић, Иванић 3, Арсић (15 одбрана), Симић 2, Брајовић 10 (1), Петровић 1, Дакић 2(1).


Шапчани су једини на максимуму. Тренутно су Брајовић и Аиди у најбољој форми међу бековима, уз фантастична крила Додића и Срдановића. Арсић је одличан на голу, а искуство уносе Симић и Перовић.

После више сезона нема фаворита у овом дуелу, а у случјају победе Металопластике Еликсир добијамо још један доказ да овај тим може до остварења великог сна.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa