Инфо

19. јануар 2023.19. јан 2023.
И. Коптсев

И. Коптсев

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Три посластице у Шапцу

Три меча за Шапчане у три дана и три дерби дуела. Ривали: Раднички, Партизан и Ц. Звезда. Превасходни циљ опстанак у елити. Сваки бод важан, али притиска нема. Мечеви припрема за Вашаш
Шабачки ватерполо клуб није успео да изненади Раднички у Крагујевцу, те је завршио надметање у Купу Србије, но преостале су борбе на још три фронта. Прво следе дуели Регионалне лиге. После три године поново ће на Градском базену бити играно регионално такмичење. Та сезона није окончана услед пандемије Ковида, а у наредним је систем такмичења, као и ове, турнирски. Градски базен није имао прилику да буде домаћин до сада.

Сећање на последњи меч
Многи памте последњи дуел у Регионалној лиги одигран у Шапцу 15. новембра 2019. Иако аутсајдер пред старт Шабац је победио Црвену Звезду 10:9 голом садашњег играча Радничког Марка Радуловића у последњој секунди. Неколико секунди је остало до краја, Мировић, ондашњи тренер Шапца позвао је тајм аут. Голман Филиповић је асистирао до Радуловића, а он погодио мрежу уз звук сирене. Тренер Звезде био је Игор Милановић.


Систем такмичења је хтео да сва три ривала у Шапцу буду клубови из Србије. У четвртак, 19. јануара изабраници Немање Личанина играју против Радничког (18:45), потом дан касније следи меч са Црвеном Звездом (18:45) и на крају, 21. јануара састају се Шабац и Партизан (13:15). У сваком случају три дерби меча у три дана.

С. Живојиновић


-Раднички је свакако најквалитетнија екипа, али волимо да играмо на домаћем базену, надам се да ће и публика доћи у великом броју. Желели би да се представимо у правом светлу, будемо посвећени, борбени и предани, што ће навијачи знати да цене, а то ће бити увод и за меч у Будимпешти – истакао је тренер Немања Личанин.

Победе против Солариса и Морнара забележене на другом турниру Такмичења одвеле су Шабац у мирну средину табеле. Један тријумф у три меча би већ сада могао решити све бриге за „чивијаше“ и недостижно их удаљити од последње две позиције. Раднички жели да сачува максималан учинак и осигура финални турнир, док Партизан није стартовао добро и успеси су неопходни како би избегао бробу за опстанак.

Раднички – Шабац 12:9 (3:2, 5:2, 2:2, 2:3)
Базен СПД Раднички. Судије: Јованчевић и Бељин. Искључења: Раднички 8, Шабац 13.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 1, Станојевић 3, Јанковић 1, Ћук 1, Вицо 1, Укропина 2, Познановић, Пљеванчић 1, Радуловић 1, Лукић 1, Врлић, Тодоровски, Томић.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић, Копцев, Круг, Бараћ 2, Станић, Тубић 2, Шулц 3, Стојановић 1, Шакудинов 1, Гавриловић, Тохољ. Тренер: Личанин.


Крајем фебруара предвиђен је још један турнир. Шабац ће играти у Дубровнику, а ти мечеви ће означити и крај регуларног дела сезоне. Прва четири тима играће финални турнир, претпоследњи бараж за опстанак, а последњи ће у нижи ранг.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa