Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Лидери без пораза: ОКК Шабац (фото: фб страна клуба)

Лидери без пораза: ОКК Шабац (фото: фб страна клуба)

КОШАРКА: ДРЛ ЗАПАД

Прво место у џепу

Победа за сигурно прво место. Неизвесно у мечевима за другу позицију. Шабац једини са максималним учинком. За друго место се боре: Микс, Раднички и Бабабјић Љиг. Свако по једно гостовање и једно домаћинство
Победом у Ваљеву, у великом дербију, против директног ривала, ОКК Шабац је практично осигурао прво место пред доигравање за Прву регионалну лигу. У динамичној, изједначеној и неизвесној утакмици, играчи Стојадина Марковића су били бољи, спретнији у финишу и славли у Ваљеву, протв Радничког 71:68 након продужетака. Имају максималан учинак после девет кола и практично су сигурни на првом месту.

Даме у плеј офу
Кошаркашице Омладинског кошаркашког клуба „Шабац“ стартовале су у плеј офу. Екипа МКА 2017 из Новог Пазара није дошла у Шабац, те су домаће прве бодове освојиле службеним резултатом 20:0, а први меч би требало да одиграју за викенд против Звечана. Само победник плеј оф групе улази у Другу савезну лигу, а највећи ривал чивијашицама биће свакако Јавор.


Борба за друго место биће много неизвеснија, а Микс Мајур је тријумфом против Студента успео да се изједначи са Ваљевцима на тој позицији. Обе екипе имају по шест победа и три пораза, док им се у тој борби још може прикључити Бабајић из Љига. До краја Микс гостује у Љигу и дочекује Раднички, док ће Раднички дочекати Љиг и играти у Мајуру.

У преосталим групама ДРЛ Запад лидери су: Полет Ратина, Младост Чачак и Смедерево, а следе их, редом: Прва петолетка (четири бода мање), Морава Заблаће (једнак број бодова), Баточина (исти број бодова).
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa