Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Т. Шаикутидинов у дуелу против Вашаша

Т. Шаикутидинов у дуелу против Вашаша

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Дубровник пре паузе

Убедљиво и доминантно против Партизана. Остали у борби за четврто место. У случају пшовољног исхода синоћ ни треће није недостижно. Дужа пауза у Супер лиги. Обавезе у регионалном такмичењу
Још се нису сабрали утисци са гостовања Вашаша, а Шабац већ иза себе има два тешка првенствена дуела, против вечитих ривала, Партизана у суботу и Црвене Звезде претходне вечери, оба на Градском базену. Резултат другог меча не знамо у тренутку штампања броја пред вама, док је у првом Шабац одиграо готово перфектно и сјајног ривала, као што је Партизан, надиграо и жаргонски „разбио“ на Градском базену.

Шабац – Партизан 12:4 (3:0, 2:0, 4:1, 3:3)
Градски базен. Гледалаца: 700. Судије: Стефановић и Прлић (оба Београд). Искључења: Шабац 14, Партизан 13.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић, Копцев 3, Круг 1, Бараћ, Станић, Тубић 1, Кораћ, Стојановић 3, Шакудинов, Гавриловић, Тохољ 3.
ПАРТИЗАН: Костров, Јакшић, Милош 1, Бодирога, Гак, Гладовић 1, Тртовић 1, Димитријевић, Божовић, Јауковић, Гога, Папарић, Булајић, Бодирога 1.


Домаћи су били без Шулца, гости без Смиљевића, но оно што насликовитије описује доминацију Шапчана је чињеница да су Београђанима требала готово 22 минута да постигну први гол. Било је времена и за егзибиције, а 12 голова је било производ израђених акција и луцидности, како асистента, тако и стрелца. Уз одличну ролу егзекутора, изванредан на голу, са чак 12 одбрана био је Павле Гавриловић.
Борба за четврто место траје без обзира на исход меча синоћ, а уколико је домаћин победио и другог београдског ривала, још ни треће место није недостижно уз повољан развој осталих дуела.

И. Коптсев


Тренутни фокус Шапчана је последњи турнир Регионалне лиге у Дубровнику. Шапчани нису угрожени, но опстанак још није математички обезбеђен, док ће наспрам себе имати два од три ривала који нису аутсајдери, али ни фаворити против изабраника Немање Личанина.



Календар у домаћем такмичењу је такав да ће након повратка из Дубровника Шабац имати једномесечну паузу. Тек првог априла га очекује дуел у Ваљеву против Валиса, а потом и последњи у овој фази, меч против Радничког у Шапцу. Истог месеца почиње и нокаут фаза плеј офа. Партизан је синоћ дочекао Раднички, а у априлу гостује Новом Београду и Ваљеву. Звезда ће у четвртом колу у Крагујевац, а у петом је домаћин браниоцу титуле Новом Београду. Нови Београд је преузео прво место и фаворит је да ту остане до нокаут фазе.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa