Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Фото: KCN

Фото: KCN

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ШАПЦА У „НОЋИ МУЗЕЈА“ ВОДИ ВАС У

Отворени студио

Традиционална манифестација ове године у Шапцу биће богатија за програм који ће се реализовати у просторијама Телевизије Коперникус Запад у Господар Јевремовој 26.

У години када обележава седам година постојања и рада Телевизија Коперникус Запад у Шапцу отвориће своја врата за све заинтересоване у „Ноћи музеја“ 13. маја од 18 до 23 часа.

- Колико је нама познато, ово је први пут да нека медијска кућа, на овакав начин учествује у овој културној манифестацији – истакла је Александра Делић, председник Управног одбора Удружења новинара Шапца.



Желећи да демистификује посао телевизијског радника, организатор Удружење новинара Шапца у сарадњи са Телевизијом Коперникус Запад, а под покровитељством града Шапца, осмислило је програм који ће привући све заинтересоване.

- Гледаоци једино могу да виде финални производ, оно што се емитује на малом екрану, али ми их водимо у студио да и сами стану пред камере. Показаћемо им где и како настаје телевизијски програм. Провешћемо их кроз монтажу и реализацију – додала је Александра Делић.

Програм ће употпунити и професионални шминкер и фризер, стручњаци за визуелни, али не мање битан део телевизијског наступа.

- Они ће демонстрирати како би требало да изгледа тв лице када се укључе камере и рефлектори. Намера нам је да отворимо врата заинтересованима, посебно младима, који желе да се баве телевизијом – нагласила је Марија Поповић, новинар Телевизије Коперникус Запад.

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ
Документарни филм “Доктор Драга Љочић – Одсјаји”, ауторке Александре Делић, биће приказан у Музеју шабачких Јевреја у два термина – 19 и 21 час. Филм је посвећен животу прве жене лекара у Србији, Шапчанке Драге Љочић. Храбра, јединствена, доследна, истрајна, пионир међу женама лекарима, родољубива – прва жена лекар у доба када је то била велика храброст! Организатор пројекција је Удружење новинара Шапца.

“Отворени студио” у Телевизији Коперникус Запад употпуниће и изложба новинара Славице Гајић и информатичара Дуње Новаковић посвећена седмогодишњици постојања и рада Телевизије Коперникус у Шапцу. Посетиоци ће тако имати прилику да на приказаним паноима виде фотографије свих учесника у стварању програма – новинара, сниматеља, монтажера, ситуације забележене како на терену тако и у монтажи и реализацији.

- И да откријемо једну тајну. “Ноћ музеја” у Телевизији Коперникус биће увод у серију радионица о телевизијском новинарству, камери и монтажи. Организоваће их, такође, Удружење новинара Шапца, а посетиоци ће добити флајере са упутством како да се пријаве на радионице – поручила је Славица Гајић.
Оља Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa