Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
М. Чајић (фото: САС фб страна)

М. Чајић (фото: САС фб страна)

АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКИ КУП

Загревање за Првенство Србије

Четири одличја за АК Спринт, четири за АШК Темпо. Укупно: две златне медаље, две сребрне и четири бронзане. Спринт екипно четврти. Главни циљ Првенство Србије
Краљево, атлетски стадион који ће крајем јула бити поприште Првенства Србије за сениоре, претходног викенда окупио је учеснике завршнице сениорског Купа Србије где су представници овдашње атлетике освојили осам одличја. Представнике су имали шабачки АШК Темпо и бадовиначки Спринт.

Екипа из Бадовинаца је у екипној конкуренцији заузела четврто место. Од појединачних одличја, најсјајније је заслужио Милан Чајић, победник у скоку мотком уз висину од 3 метра и 70 цм. Никола Росић је вицешампион Купа у дисциплини копље уз дистанцу од 60 метара и четири центиметра, док је бронзу заслужио Вељко Росић у скоку мотком уз прескочену висину од 3 метра и 50 цм. Квартет медаља АК „Спринт“ заокружио је тим поменута четири атлетичара у штафети 4 пута 400 метара, уз време од 3:54,66. Дејан Росић је наступао у скоку мотком где је био пети, односно бацању копља где је освојио девето место. Чајић је био шести копљаш и седми у троскоку, док је Вељко Росић заузео осмо место у бацању диска и седмо међу бацачима копља.

Најсјајније одличје шабачком АШК Темпу донела је Милица Познановић. Најдаље је бацила диск и дистанца од 47 метара и 82 цм донела је злато. Милица је и вицешампион Купа међу куглашицама. За сребро је била довољна дужина од 13 метара и 25 цм. Бронзе су освојили Наташа Перовић на 100 метара (12:44) и Теодор Антић који је прошао трећи кроз циљна 400 метара, уз време 48:90. Штафета 4 пута 100 метара (Саша Пантић, Лазар Којић, Лука Михаиловић и Теодор Антић) освојила је шесто место.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa