Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Фото: Мачва Инфо

Фото: Мачва Инфо

Прва Мачванска фијакеријада

Коњичка ревија у срцу Мачве

Прва Мачванска фијакеријада окупила је љубитеље племенитих, грациозних четвороногих лепотана. Посетиоци, одгајивачи грла, имали су прилику да присуствују својеврсној коњичкој ревији у срцу Мачве.

У оквиру манифестације на помоћним теренима Градског стадиона у Богатићу организована су такмичења у вожњи фијакера између чуњева двопрега, деце возача и четворопрега, као и ревија једнопрега, двопрега, четворопрега, вишепрега и деце возача. Проглашени су и најлепши ходови, фијакер, пастув и кобила, а пехаре су добили и најбоља дама и деца возачи.

-Изузетно смо поносни на нашу прву фијакеријаду, велико је интересовање, временски услови нам нису ишли на руку, али смо успели да је организујемо. Преко педесет је фијакера, из разних крајева, а обезбеђене су и награде. У разговору са љубитељима коњичког спорта и коња, којих имамо доста у Мачви, дошли смо на идеју за ову манифестацију, за коју смо се сложили да би била пун погодак у нашем крају. Циљ нам је да очувамо традицију, а једини дан када се сусрећемо са фијакерима је Мачванска свадба за Хајдучко вече, па ће их овај догађај на једном месту окупити још један пут- рекла је Марија Мартиновић, в.д. директора Туристичке организације општине Богатић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa