Инфо

20. јул 2023.20. јул 2023.
Фото: Удружење параплегичара  Мачванског округа

Фото: Удружење параплегичара Мачванског округа

У Удружењу параплегичара Мачванског округа

Потписани уговори са 12 корисника и персоналних асистената

За ову услугу из градског буџета издвојено је око 14 милиона динара
Уговори са 12 корисника и њихових персоналних асистената о пружању услуге персоналне асистенције потписани су прошлог понедељка у Удружењу параплегичара Мачванског округа. За ову намену из градског буџетa опредељено је око 14 милиона динара.

Повећан број корисника
Секретар Удружења параплегичара Мачванског округа Славиша Савић рекао је да је ове године повећан обим услуге, имајући у виду да је претходне њих осморо добило персоналног асистента. То удружење је једини лиценцирани пружалац ове услуге у нашем и Колубарском округу.

-Услуга је изузетно значајна за особе са телесним и сензорним инвалидитетом. Намењена је лицима која су интелектуално очувана и која су првенствено активна на неком пољу- било да су у радном односу, студирају, школују се или су у неком од спортских клубова. Успели смо да проширимо услугу на више кoрисника и ове године их је дванаесторо у односу на прошлогодишњих осморо- објаснио је Савић.
Услуга персоналне асистенције ће се реализовати до 20. јуна наредне године.

Фото: Удружење параплегичара Мачванског округа


Прва вожња специјалним комби возилом
Побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом знатно ће допринети и још једна новина. Након 23 година постојања те организације, исто толико година изнајмљивања возила, Удружење је први пут добило сопствено возило прилагођено особама са инвалидитетом, што ће корисницима омогућити квалитетнији живот и учешће у много више дешавања и активности.

-Удружење параплегичара Мачванског округа прошле недеље је реализовало прву вожњу адаптираним комби возилом које је обезбеђено кроз донацију Јапанске амбасаде и уз подршку Града Шапца. Хидраулична платформа практично подиже човека у колицима. Човек је у самом возилу апсолутно безбедан, постоји појас који се налази у колицима. Прва вожња била је посета представника Удружења нашим члановима смештеним у Геронтолошки центар у Шапцу. Уговор смо потписали 25. јануара и коначно су се створили услови да нам се испоручи возило. Услуга приступачног превоза биће омогућена првенствено за организације особа са инвалидитетом, али наравно, и појединце. Пошто средства која су нам одобрена пројектом нису неограничена, свакако да они којима је потребан приступачан превоз, а имају средства, могу да нам се обрате- закључио је Савић.
Д.Д.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa