Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Спремни за старт: ФК Мачва (фото: З. Д.)

Спремни за старт: ФК Мачва (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Време је за старт

Текстилац први ривал. Сви играчи добили прилику. Очекује се полетна и млада екипа са бољим резултатима него претходне сезене. Одиграно пет припремних дуела. Распоред повољан
Не делује да је тако давно окончана претходна сезона у Првој лиги Србије, а ево стиже викенд да стартује нова. Шабачка Мачва с већим амбицијама улази у нову сезону, распоред је повољан, те је за њихову реализацију потребно да од старта крене добро и такав распоред искористи на прави начин.

-Задовољни смо током припрема, напретком играча и верујем да ћемо бити бољи него претходне сезоне. Припреме су одрађене према плану, момци су били одлични, посвећени. Пружили смо прилику свима да покажу заслужују ли дрес Мачве. Циљ је да овај млад тим, најмлађи у лиги игра добро, лепо, полетно, да игром мотивише и навијаче и да будемо бољи него претходне сезоне – истакао је тренер Иван Куртушић.
Ривал у првом колу је новајлија, Текстилац из Оџака. Састав је углавном неизмењен у односу на претходну сезону. Ангажован је искусни дефанзивац са друголигашким искуством Средојевић, из редова Трајала. Ирфан Зулфић је прешао у суперлигаша ИМТ, док су преостали одласци махом везани за нижи ранг и играче који нису имали важну улогу у убедљивој титули.

Пред старт „генералке“ (фото: З. Д.)


Мачва је озваничила сарадњу са новим голманом Матијом Гочманцем из Телеоптика, Јовановићем (десни бек, 20 година; Белегиш), Петровићем (центарфор, 20; Мешево), Марковићем (десни бек, Будућност Поповац, 20), а већ раније је дошао Пеце (везни играч, ОФК Београд, 20). Екипу су напустили: Поповић (Раднички КГ), Самуровић (Чукарички), Белић (Дубочица), Арнаутовић (Слога Пожега), Панић (Будућност Крушик).

У последњој провери Шапчани су играли нерешено против Лугожа, друголигаша из Румуније, 1:1. Једини гол је постигао Јевтић за црвено-црне. Отказани су мечеви против Сегедина и Динама из Кијева, док су у преосталим савладана Марсонија 2:0, ремизирала је Мачва против Радомља 2:2, поражени су од Чискозереде 0:2 и АЛ Васала 0:1.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa